NavMenu

FZO privatnim ustanovama isplatio 1,9 mil EUR za liječenje

Izvor: Dan Srijeda, 13.01.2021. 09:55
Komentari
Podeli
(Foto: Spotmatik Ltd/shutterstock.com)
Fond za zdravstveno osiguranje je tokom prošle godine isplatio privatnim ustanovama 1.900.000 EUR za liječenje i dijagnostiku građana koji to pravo u zakonskom roku od mjesec dana nijesu mogli da ostvare u javnim bolnicama.

Iz Fonda je Danu saopšteno da imaju sklopljene ugovore sa privatnim ustanovama za pružanje pet usluga iz oblasti zdravstvene zaštite.

- Fond ima zaključene ugovore o pružanju zdravstvenih usluga sa PZU van Zdravstvene mreže iz oblasti oftalmologije, patološke anatomije i histologije, za dijagnostičke usluge MR i usluge vantjelesne oplodnje. Za 11 mjeseci 2020. PZU su ispostavile Fondu fakture u iznosu od oko 1,9 mil EUR, od čega najviše za usluge MR-870.000 eura, dok je za isti period 2019. godine fakturisano oko 2,16 mil EUR, što je manje za oko 0,3 miliona - ističu iz Fonda.

Iz Fonda navode da treba raditi na jačanju javnog zdravstvenog sistema, kako građani ne bi morali da se liječe kod privatnika.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

20.04.2024.  |  Agro, Građevina

Raspisan konkurs za idejno rješenje uređenja park šume Lješkopoljska Gorica u Podgorici

Služba Glavnog gradskog arhitekte objavila je konkurs za idejno rješenje uređenja park šume Lješkopoljska Gorica, koji je rezultat potrebe da se kroz inovativna pejzažno-arhitektonska rješenja dobije vizija transformacije neiskorišćenog prostora u novu park šumu. Kako navode, Lješkopoljska Gorica biće važan dio zelene infrastrukture Glavnog grada, koja predstavlja osnov za adaptaciju na klimatske promjene, uspostavljanje ekološke

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.