Izvor: eKapija | Srijeda, 13.01.2021.| 08:34
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Isplata subvencija za decembarske zarade posle 20. januara

(Foto: Maryna Pleshkun/shutterstock.com)
Isplata subvencionisanih zarada za decembar 2020. godine biće realizovana posle 20. januara, nakon što se steknu zakonski uslovi za realizaciju, saopšteno je iz Ministarstva ekonomskog razvoja.

Naime, u cilju pravičnog postupanja i zaštite konkurencije na tržištu, Evropska komisija je donijela, a Crna Gora preuzela u svoje zakonodavstvo, Privremeni okvir za mjere državne pomoći u svrhu podrške ekonomiji u aktuelnoj pandemiji Covid-19.

- Podršku za Covid-19 je moguće dodijeliti u iznosu - najviše do 800.000 EUR, po pojedinačnom korisniku. Ovo znači da sve dodijeljene državne pomoći moraju biti unijete u Covid registar koji je javno dostupan na sajtu Agencije za zaštitu konkurencije a možete ga pronaći i ovdje - navodi se u saopštenju.

Agencija za zaštitu konkurencije vodi ispitni postupak ocjene prvog paketa socio-ekonomskih mjera i trećeg paketa socio-ekonomskih mjera. Rješenje o pokretanju ispitnog postupka možete pogledati ovdje.

Nakon što Agencija ocijeni prvi i treći paket mjera, stvoriće se preduslovi za isplatu subvencija za mjesec decembar 2020, kao i podrška planirana za prvi kvartal 2021. godine.

- Ministarstvo ekonomskog razvoja je obavezno da poštuje pravila i procedure za dodijelu državne pomoći, u cilju podrške privredi, radi saniranja negativnih posljedica izazvanih pandemijom Covid 19, jer je svako postupanje suprotno navedenim pravilima nezakonito - zaključuje se u saopštenju.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.