Izvor: Dnevne novine | Utorak, 12.01.2021.| 15:34
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Tender za četvrtu sanitarnu kadu na deponiji Livade do kraja prvog kvartala - Vrijednost projekta 1,35 mil EUR

(Foto: Youtube/screenshot)
Direktor podgoričkog preduzeća Deponija Arsenije Boljević najavio je da će tender za izgradnju četvrte sanitarne kade biti raspisan do kraja prvog kvartala ove godine, te da bi još jednu sanitarnu kadu mogli dobiti do kraja godine.

Boljević je Dnevnim novinama kazao da spreman projekat za četvrtu sanitarnu kadu, koji je uradila i u junu predstavila kompanija "Civil engineer".

Vrijednost ovog projekta je oko 1.350.000 EUR, a Boljević se nada da će do kraja prvog kvartala ove godine raspisati tender za izgradnju četvrte sanitarne kade.

- Nadamo se da ćemo do kraja ove godine dobiti četvrtu sanitarnu kadu, jer su predviđeni radovi na oko pola godine. Treća sanitarna kada se punila znatno brže od planiranog, ali i na njoj ima dovoljno mjesta. U narednih godinu i po do dvije sigurno će biti mjesta na trećoj sanitarnoj kadi - istakao je Boljević.

Prilikom projektovanja treće sanitarne kade projekcije su bile da će ona moći da posluži do 2025. godine, ali su, naseljavanje Podgorice i količine otpada koje dospijevaju, taj proces znatno ubrzali.

Dvije sanitarne kade su funkcionalno zatvorene.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.