NavMenu

Zoom će Microsoftu i Googleu biti konkurencija

Izvor: ICT Business Ponedjeljak, 11.01.2021. 09:47
Komentari
Podeli
(Foto: everything possible/shutterstock.com)
Zoom je imao veoma uspješnu 2020. i to ne čudi jer još u decembru prošle godine broj korisnika "vrtio" mu se oko deset miliona, a sad je na otprilike 350. Bilo bi šteta stati na tome i ne iskoristiti mogućnosti koje su se otvorile iznenadnom popularnosti pa su u kompaniji odlučili da "pojačaju" usluge kroz e-mail i kalendar.

Samim time, Zoom će postati izrađeniji konkurent Microsoftu i Googleu, koji su dosad vodili bitku samo na tržištu videopoziva. Konkretnije, navodi se da će Zoom nove usluge imati odmah dogodine i to kroz posebne pakete za postojeće korisnike, tako da ih što više pridobiju lakšim putem te potom krenu i "po ostale". Naravno, za tako nešto usluge moraju biti kvalitetne i odskakati od konkurencije, a u Zoomu su uvjereni da će to postići.

Biće zanimljivo vidjeti na koje to načine Zoom ima plan nadmašiti dva tehnološka giganta, koja s e-mail i kalendarom rade dvije i više decenije. I znaju kako to raditi, znaju kako privući korisnike, razvijaju se na kvartalnom nivou pa zato i broje stotine miliona pa i milijardi korisnika dnevno. Zoom će svakako morati ponuditi nešto svježe da pridobije povjerenje onih koji su navikli na usluge ponuđene od strane Googlea i Microsofta.


Sigurno je jedno, e-mail i kalendar vezaće se za Zoom platformu i spojiti usluge videopoziva s njima. To je i najlogičnije, samo treba vidjeti na koji način će se tačno tako nešto izvesti. Svakako, odlično je za korisnike vidjeti konkurenciju, koja će sigurno podstaknuti sve skupa na bolje.

Uostalom, otkako Zoom "žari i pali", Microsoft Teams se poboljšao, Google Meets takođe, ali i cijeli niz drugih platformi koje su prepoznale potencijal i shvatile da je trenutak kad ne smiju stagnirati ni u kojem smislu ukoliko žele opstati ili se širiti pa osigurati dugoročnu bezbrižnost
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

U Crnoj Gori predviđena izgradnja 260 km auto-puteva i oko 200 km brzih saobraćajnica

U Crnoj Gori predviđena je izgradnja 260 kilometara auto-puteva i oko 200 kilometara brzih saobraćajnica. Tako će se u narednom periodu nastaviti intezivne aktivnosti Monteputa na daljoj izradi idejnih rješenja, sa fokusom na dionicu autoputa Podgorica - Bar, kao i kreiranja neophodnih preduslova za uključivanje preostale saobraćajne infrastrukture u Prostorni plan Crne Gore. Kako je saopšteno nakon prve sjednice Savjeta za javne

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.