NavMenu

EK: Kontrola državne pomoći za Montenegro Airlines unutrašnje pitanje Crne Gore

Izvor: Mina Nedjelja, 10.01.2021. 17:58
Komentari
Podeli
(Foto: eKapija)
Izvršenje kontrole državne pomoći u Crnoj Gori stvar je crnogorskog organa državne pomoći, kazali su Pobjedi iz Evropske komisije (EK) i dodali da nije na njima da kontrolišu odluku o gašenju nacionalnog avio-prevoznika.

Portparolka EK Ana Pisonero rekla je da je na crnogorskoj Vladi da donese takvu odluku.

- Generalno, u skladu sa Sporazumom o stabilizaciji i pridruživanju i zalaganjem preuzetim u pregovorima o pristupanju, Crna Gora treba da nastavi da teži potpunom usklađivanju sa pravilima EU, uključujući i pravila konkurencije i da pokaže efikasno sprovođenje takvih pravila na nacionalnom nivou - saopštila je Pisonero za Pobjedu.

Na pitanje da li EK dozvoljava dodjeljivanje državne pomoći državnim preduzećima na način na koji je to činila prethodna vlada i da li bi nova pomoć predstavljala kršenje domaćeg i evropskog zakonodavstva, iz EU su odgovorili da je izvršenje kontrole državne pomoći u Crnoj Gori stvar crnogorskog organa državne pomoći.

- Komisija ostaje na raspolaganju da pruži podršku crnogorskim vlastima u sprovođenju pravila EU, uključujući ona o državnoj pomoći - rekli su iz EK.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Saobraćaj

Biće rekonstruisani svi pružni prelazi od Bara do granice sa Srbijom

U naredne dvije godine svi pružni prelazi od Bara do granice sa Srbijom biće rekonstruisani, saopštio je ministar saobraćaja i pomorstva Filip Radulović. U emisiji "Dobro jutro Crna Goro" kazao je da upravo prelazi na prugama predstavljaju veliki problem kada je riječ o bezbjednosti u željezničkom saobraćaju . - Podaci su, nažalost, alarmantni. U zadnjih šest godina došlo je do 319 vanrednih događaja, od čega 21 sa smrtnim

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.