NavMenu

Ukrajinski SkyUp krajem marta uvodi let od Kijeva do Podgorice

Izvor: Aviatica Srijeda, 06.01.2021. 11:56
Komentari
Podeli
(Foto: Shutterstock/smith371)
Mlada ukrajinska lowcost aviokompanija SkyUp planira od marta liniju Kijev - Beograd, a dobila je dozvolu i za liniju do Podgorice.

Naime, kompanija je dobila dozvolu ukrajinskih vazduhoplovnih vlasti za uspostavljanje jedanaest novih linija, među kojima je i Kijev - Podgorica.

Ova kompanija, koja posluje po lowcost principima, planira da uspostavi redovan saobraćaj sa kijevskog aerodroma Borispolj (KBP) do Hamburga, Nirnberga, Hanovera, Londona (Stansted) i Podgorice počev od 28. marta. Do Ostrave i Brna u Češkoj, SkyUp planira da leti od kraja aprila, dok će do Marseja letjeti od 6. aprila.

Pored letova iz Kijeva, SkyUp je dobio odobrenje domaćih vazduhoplovnih vlasti da poveže Odesu i Lavov sa Minhenom i Zaporožje sa Berlinom. Ove tri linije su planirane za početak ljetnjeg reda letenja, od 28. marta.

Krajem prošle godine, SkyUp je ponovo uspostavio ranije obustavljenu liniju Kijev - Sofija, i pokrenuo je dvije nove linije - iz Lavova i Odese do Istanbula.

Letovi ka Podgorici i drugim gradovima za koje je SkyUp tek dobio dozvolu još uvijek nisu uneti u rezervacione sisteme.

Ukrajinska kompanija planira i letove do Beograda, za koje odavno već ima potrebnu dozvolu ukrajinskih vlasti. Planovi za uspostavljanje letova na liniji Kijev - Beograd pomjereni su zbog pandemije koronavirusa. Ova linija je trebalo da bude pokrenuta još krajem oktobra, ali je kao novi datum početka letova sada određen 30. mart.

Planirana su dva leta nedeljno - utorkom i petkom. Cijena karte u jednom smjeru je od 69 EUR.
SkyUp će se na liniji Kijev - Beograd boriti sa konkurencijom koju čini još jedna ukrajinska aviokompanija. Windrose Airlines je od 7. decembra uspostavio saobraćaj na istoj liniji, koji će odvijati dva puta nedeljno, ponedeljkom i petkom. Srpska aviokompanija Air Serbia je nakratko povezivala dva glavna grada pre pandemije koronavirusa, ali je ova linija ukinuta.

SkyUp je privatna ukrajinska čarter i low-cost avio-kompanija osnovana 2016. ali je letove počela sredinom 2018. i to prvenstveno čarter letove za ukraijinske turoperatore. Flota kompanije se sastoji od 11 aviona Boeing 737NG, a čeka se na isporuku sedam aviona Boeing 737MAX, koji je još uvek prizemljen.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

U Crnoj Gori predviđena izgradnja 260 km auto-puteva i oko 200 km brzih saobraćajnica

U Crnoj Gori predviđena je izgradnja 260 kilometara auto-puteva i oko 200 kilometara brzih saobraćajnica. Tako će se u narednom periodu nastaviti intezivne aktivnosti Monteputa na daljoj izradi idejnih rješenja, sa fokusom na dionicu autoputa Podgorica - Bar, kao i kreiranja neophodnih preduslova za uključivanje preostale saobraćajne infrastrukture u Prostorni plan Crne Gore. Kako je saopšteno nakon prve sjednice Savjeta za javne

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.