NavMenu

MBA: Vlada da nastavi sa mjerama podrške privredi, smanjenje poreza važan podsticaj za domaće i strane investitore

Izvor: Mina Srijeda, 06.01.2021. 09:36
Komentari
Podeli
(Foto: Pixabay.com/Steve Buissinne)
Vlada bi trebalo da smanji sve vrste poreza i da kontinuirano podrži privredu, ocijenio je izvršni direktor Montenegro biznis alijanse (MBA) Milan Dragić.

On je u intervjuu za Dan kazao da je dosadašnja pomoć privredi trebalo da bude veća, te da će oporavak ekonomije biti duži proces.

- Novoj vladi sugerišemo obavezno smanjenje svih vrsta poreza, pa naravno i poreza na dodatu vrijednost (PDV). Pri tome, nijednog trenutka nećemo smetnuti s uma uticaj takvih mjera na stanje državnog i lokalnih budžeta. Samo u početnom periodu smanjenje poreza će dovesti do smanjenja priliva budžetskih sredstava - kazao je Dragić.

Smanjenje poreza je, kako smatra, jedna od veoma važnih mjera koja poslovni ambijent čini podsticajnim, kako za strane, tako i za domaće investitore.

- Zato bi naša sugestija i novoj Vladi bila ista - učinite sve da naš poslovni ambijent bude što konkurentniji i podsticajniji za biznis. Jer samo razvijeni biznis može obezbijediti naš ukupan ekonomski napredak i rast standarda naših građana - poručio je Dragić.

Na pitanje šta očekuje od nove Vlade po pitanju poboljšanja ekonomije u ovoj godini i šta očekuje od četvrtog paketa pomoći, Dragić je odgovorio da se obaveza da se intenzivira podrška i pomoć privredi i privrednicima nameće kao neophodnost, s obzirom na to da se stanje u privredi sve više usložnjava zbog pandemije.

- U tom smislu posebnu podršku treba dati sektorima prioritetnim za razvoj naše ekonomije kakvi su, između ostalih, sektori turizma i poljoprivrede. Ova pomoć privredi, prema našem mišljenju, prije svega treba da se odnosi na finansijsku podršku koja joj je neophodna - dodao je Dragić.

Prethodna vlada je, kako je ocijenio, nastojala da sa tri paketa pomoći podrži privredu.

- Ta podrška je imala kontinuitet, koji i nova Vlada očigledno želi da nastavi. Razumijemo s kakvim se teškoćama u smislu obezbjeđenja sredstava za funkcionisanje i same javne uprave suočavala prethodna, a isti problem očekuje i novu Vladu, ali ipak smatramo da je pomoć privredi trebalo da bude veća - zaključio je Dragić.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

U Crnoj Gori predviđena izgradnja 260 km auto-puteva i oko 200 km brzih saobraćajnica

U Crnoj Gori predviđena je izgradnja 260 kilometara auto-puteva i oko 200 kilometara brzih saobraćajnica. Tako će se u narednom periodu nastaviti intezivne aktivnosti Monteputa na daljoj izradi idejnih rješenja, sa fokusom na dionicu autoputa Podgorica - Bar, kao i kreiranja neophodnih preduslova za uključivanje preostale saobraćajne infrastrukture u Prostorni plan Crne Gore. Kako je saopšteno nakon prve sjednice Savjeta za javne

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.