NavMenu

Komercijalna banka postaje drugo sjedište NLB grupacije

Izvor: Tanjug Ponedjeljak, 04.01.2021. 08:33
Komentari
Podeli
(Foto: Komercijalna Banka AD Beograd)
Cilj je da Komercijalna banka brzo raste kako bi postala sistemski igrač u regionu, poručuje Blaž Borodnjak, predsjednik NLB grupe, koja je postala vlasnik srpske Komercijalne banke.

On kaže da će Komercijalna banka postati praktično drugo sjedište NLB grupacije, jer žele da u njoj izgrade centar kompetencija za razvoj zajedničkih platformi za sve banke ćerke u grupaciji.

U intervjuu za Novosti, Borodnjak kaže da je dugoročni cilj da banka građanima i preduzetnicima u Srbiji bude pravi strateški sagovornik i partner koji iskreno brine o kvalitetu života.

- Dolazimo iz regiona i u tom smislu ovo je jedna strana investicija koja je ipak lokalne prirode - rekao je Borodnjak i naveo da će preuzimanjem Komercijalne banke ta grupa biti u top tri u Srbiji.

Naveo je da je NLB grupa u Sloveniji napravila ozbiljan iskorak u digitalizaciji, te da je analiza pokazala da u Komercijalnoj banci kao uglednom brendu ima mnogo znanja i iskrenog interesa za razvoj modernog poslovanja.

Na pitanje šta će biti sa operacijama Komercijalne banke u BiH i Crnoj Gori i da li zaposleni imaju razlog za brigu, Borodnjak je rekao da se ide u pravcu integrisanja te sestrinske banke u svim zemljama.

- Svako ko bude radio odgovorno, imaće mogućnost da se dokaže - rekao je Borodnjak i naveo da je preuranjeno govoriti o konačnom broju zaposlenih, ali i da digitalizacija mijenja banke fundamentalno.

- Mi smo u Sloveniji imali 4.200 zaposlenih, a za nekoliko godina imaćemo 2.100. Sa druge strane, otvaraju se nove mogućnosti, novi profili, nova znanja - kaže Borodnjak.

Napomenuo je da banke danas postaju u principu tehnološke firme, te da se razvijaju različiti modeli, alati, informaciona rješenja, elektronski kakanli i da se otvaraju nove mogućnosti.

Kaže da je u prednosti zemlja kao Srbija sa projektom Digitalna Srbija i da se upravo u Srbiji mogu naći savremeni profili koji su potrebni za digitalnu transformaciju čitave NLB grupe.

Naveo je da banka u Srbiji neće mijenjati ime i da naziv NLB Komercijalna banka veoma dobro zvuči.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Otvoreni i zatvoreni i olimpijski bazen, teretana, restoran, SPA centar... - Šta će sve imati budući kompleks akvatik centra u Baru

Kompleks akvatik centra u Baru gradiće se na parceli od preko 18.000 kvadrata, imaće olimpijski bazen, pomoćni bazen, otvoreni baze, te kompezacioni i bazen za dezinfekciju nogu. Uz to, planirani su i dodatni sadržaji koji će dodatno obogatiti ponudu nacionalnog akvatik centra, ali i omogućiti organizaciju velikih sportskih događaja u Baru. Podsjetimo, Opština je raspisala tender za izradu idejnog rješenja, nakon što je nedavno od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.