NavMenu

Luxair uvodi dodatne letove ka Podgorici i Tivtu

Izvor: Mina Nedjelja, 03.01.2021. 13:15
Komentari
Podeli
(Foto: My Good Images/shutterstock.com)
Luksemburški nacionalni avio-prevoznik Luxair ući će na crnogorsko tržište u februaru letovima do Podgorice, uz plan proširenja poslova na ovoj liniji naredne godine.

Ta avio-kompanija je nadogradila svoju uslugu do glavnog grada Crne Gore na cjelogodišnje letove, a takođe će uvesti sezonske ljetnje letove za Tivat, navodi specijalizovani portal za oblast vazduhoplovstva ExYu Aviation News.

Na osnovu važećih planova, Luxair će 12. februara otvoriti letove za Podgoricu sa dva sedmična leta, svakog ponedjeljka i petka, sa turboelisnim avionom Dash osam sa 76 sjedišta.

Kao rezultat toga, luksemburška avio-kompanija planira da ponudi ukupno 1,98 hiljada sjedećih mjesta na 26 letova između dva grada do početka ljetne sezone, 28. marta. Tokom ljeta aviokompanija će nastaviti da održava letove ka Podgorici svakog ponedjeljka i četvrtka sa 9,4 hiljada mjesta u ponudi na 124 leta.

Luxair će takođe otvoriti sezonske ljetnje letove za Tivat, od 15. maja. Letovi na toj relaciji će se odvijati jednom sedmično, svake subote, avionom Boeing 737-700 sa 141 sedištem. Ukupno će biti izveden 21 let do 2. oktobra sa 5,9 hiljada ponuđenih mjesta.

Luxair je prema prvobitnom planu trebalo da počne letove za Tivat u ljeto prošle godine, međutim oni su otkazani. Letovi prema Podgorici trebalo je da počnu prije dvije sedmice, ali avio-kompanija je odgodila početak zbog pogoršanja epidemiološke situacije na cijelom kontinentu.

U Luxairu navode da su letovi za Podgoricu i Tivat prioritet u ovoj godini. Crna Gora ima najveću dijasporu u Luksemburgu od svih bivših jugoslovenskih republika, sa više od 4,2 hiljade crnogorskih pasoša registrovanih u Velikom Vojvodstvu.

Međutim, prema procjenama, u Luksemburgu živi osam hiljada Crnogoraca, od kojih većina posjeduje luksemburško državljanstvo.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Otvoreni i zatvoreni i olimpijski bazen, teretana, restoran, SPA centar... - Šta će sve imati budući kompleks akvatik centra u Baru

Kompleks akvatik centra u Baru gradiće se na parceli od preko 18.000 kvadrata, imaće olimpijski bazen, pomoćni bazen, otvoreni baze, te kompezacioni i bazen za dezinfekciju nogu. Uz to, planirani su i dodatni sadržaji koji će dodatno obogatiti ponudu nacionalnog akvatik centra, ali i omogućiti organizaciju velikih sportskih događaja u Baru. Podsjetimo, Opština je raspisala tender za izradu idejnog rješenja, nakon što je nedavno od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.