NavMenu

Njemci zainteresovani za novu crnogorsku avio-kompaniju

Izvor: eKapija Četvrtak, 31.12.2020. 12:14
Komentari
Podeli
(Foto: Shutterstock/smith371)
Nakon vijesti o osnivanju nove avio-kompanije u Crnoj Gori, oglasili su se i potencijalno zainteresovani partneri za ovaj projekat, pišu mediji.

Naime, ambasador Njemačke Robert Veber je tokom sastanka sa ministrom finansija Milojkom Spajićem iskazao posebno interesovanje u vazi sa aktuelnom situacijom sa Montenegro Airlinesom, kao i za dalje planove Vlade koji se tiču osnivanja nove nacionalne avio kompanije.

- Ambasador je istakao da turizam predstavlja veoma značajnu granu crnogorske privrede, te da zbog toga treba obezbijediti dobru transportnu povezanost Crne Gore sa ostatkom Evrope - saopšteno je iz Ministarstva finansija i socijalnog staranja.

Ministar Spajić informisao je ambasadora o mjerama za podršku privredi u cilju ublažavanja negativnih efekata pandemije korona virusa, a koje su dogovorene sa poslovnim bankama.

On je istakao da je Crna Gora dominantno turistička avio-destinacija, zbog čega je neophodno da nova avio kompanija, čije poslovanje će morati da bude zakonito i ekonomski održivo, bude što prije osnovana.

Podsjetimo, osnivanje nove kompanije To Montenegro najavio je juče ministar kapitalnih investicija, Mladen Bojanić i dodao da će pokušati da obezbijede da Montenegro Airlines (MA) zadrži najbitnije linije još par mjeseci.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Za sanaciju dva mosta na magistralnom putu Bar-Ulcinj preko 2 mil EUR

Uprava za saobraćaj ponovo je raspisala tendere za sanaciju dva mosta na magistralnom putu Bar - Ulcinj. Vrijednost radova za rekonstrukciju mosta Kruče zadržala se na 1,44 mil EUR sa uračunatim PDV-om. Most Kruče nalazi se na magistralnom putu Bar - Ulcinj, na km 16+200. Kako se može vidjeti u glavnom projektu sanacije, za čiju izradu je bio zadužen Projectman iz Podgorice, nakon analize mogućih rešenja sanacije mosta Kruče, a

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.