NavMenu

Vlada nije dobila zvaničnu ponudu Savane za kupovinu Montenegro Airlinesa

Izvor: Mina Subota, 26.12.2020. 19:42
Komentari
Podeli
(Foto: eKapija)
Vlada Crne Gore nije dobila zvaničnu ponudu od kompanije Savana, u vlasništvu Veselina Mijača, za preuzimanje Montenegro Airlinesa, kazao je ministar kapitalnih investicija Mladen Bojanić.

- Vlada je od prvog dana tražila zakonito rješenje za spas Montnegro Airlinesa - rekao je Bojanić Televiziji Vijesti.

On je ponovio da zakonitog rješenja sa spas te kompanije nema.

- Saosjećamo sa zaposlenima, učinićemo sve da ih pomognemo. Sve smo učinili da nađemo način da pomognemo. Ne postoji mogućnost - kazao je Bojanić.

On je rekao da je prethodna vlast ostavila toliku štetu i toliko problema "da nam je zavezala ruke za duži period".

Bojanić je kazao da nije tačno da je Vlada najavila gašenje nacionalnog avioprevoznika, već da je saopštila da ga ne može zakonito pomagati.

Podsjećamo, agenciji Mina-business je u subotu, 26. decembra, potvrđeno iz grupacije Savana da su dostavili Vladi CG pismo namjere za kupovinu, odnosno, preuzimanje nacionalnog avioprevoznika Montenegro Airlines (MA).

Grupaciju Savana kontroliše Veselin Mijač, Crnogorac koji decenijama živi u Švedskoj.


U pismu u koje je Bankar.me imao uvid prezentovana je namjera grupacije Savana da preuzme MA za jedan EUR, uz uslov prethodnog otpisa svih obaveza koje kompanije ima prema državi.

Ujedno je navedeno da bi Savana preuzela na sebe obavezu dogovora sa privatnim kreditorima MA u cilju izmirenja dugovanja, a ujedno i odgovornost i rizike za buduće poslovanje kompanije.

Kao razloge za ovu odluku grupacija Savana navodi činjenicu da Crna Gora mora imati svoju nacionalnu aviokompaniju.

Iz grupacije su naveli da argumenti zbog kojih ne bi trebalo gasiti kompaniju nijesu adekvatno obrazloženi niti je predstavljena cost-benefit analiza.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

U Crnoj Gori predviđena izgradnja 260 km auto-puteva i oko 200 km brzih saobraćajnica

U Crnoj Gori predviđena je izgradnja 260 kilometara auto-puteva i oko 200 kilometara brzih saobraćajnica. Tako će se u narednom periodu nastaviti intezivne aktivnosti Monteputa na daljoj izradi idejnih rješenja, sa fokusom na dionicu autoputa Podgorica - Bar, kao i kreiranja neophodnih preduslova za uključivanje preostale saobraćajne infrastrukture u Prostorni plan Crne Gore. Kako je saopšteno nakon prve sjednice Savjeta za javne

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.