NavMenu

Gazprom spustio na vodu prvi tanker za dopunu tečnog gasa - Ispitivanja broda 2021. godine (VIDEO)

Izvor: Tanjug Petak, 25.12.2020. 07:58
Komentari
Podeli
(Foto: Pixabay.com/Jörg Peter)
Kompanija Gasprom njeft spustila je na vodu prvi ruski tanker za snabdijevanje teretnih i putničkih plovila tečnim prirodnim gasom, saopšteno je iz te kompanije.

Kako se navodi, po spuštanju na vodu, brod-tanker je premješten na pristanište radi završnih radova na ugradnji navigacionih i komandnih sistema i opremanja tehnoloških prostorija.

Ispitivanja broda na moru su planirana za proljeće 2021. godine, saopštila je kompanija.

Brod je dobio ime po ruskom naučniku, hemičaru Dmitriju Mendeljejevu, prenosi Sputnjik.

Novi brod će biti primljen u sastav flote kompanije Gasprom njeft u drugoj polovini 2021. godine i obezbijediće transport i dopunu goriva u lukama Finskog zaliva i Baltičkog mora.

Dužina broda iznosi 100 metara, širina 19 metara, a može da prevozi do 5.800 kubnih metara prirodnog gasa u tečnom stanju.

- Zahvaljujući ekološkim i operativnim karakteristikama, tečni prirodni gas će u srednjeročnoj perspektivi postati jedna od glavnih vrsta goriva koja će biti široko tražena u međunarodnoj plovidbi - rekao je zamjenik generalnog direktora za logistiku, preradu i prodaju kompanije Anatolij Černer.

Prema njegovim riječima, kompanija Gasprom njeft je prva u Rusiji započela realizaciju projekta za izgradnju tankera koji snabdeva brodove tečnim prirodnim gasom.

- To je ključna faza razvoja ekološke plovidbe u Rusiji. Još jedan važan korak u tom pravcu biće završetak izgradnje i puštanje u rad našeg visokotehnološkog broda za dopunu tečnog prirodnog gasa - rekao je Černer.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Ellena group želi oporavak Boke i otvaranje hotela Plaža

Kompanija Ellena group iz Herceg Novog, koja je početkom aprila postala vlasnik 33% akcija u Vektra Boki, uputila je zahtjev stečajnom sudiji u Vektri Montenego (koja ima 59% akcija u Vektra Boki) Draganu Vukčeviću i stečajnom upravniku Radojici Grbi za sazivanje vanredne Skupštine akcionara "Vektra Boke". To je "Vijestima" kazao vlasnik Ellena group Danilo Matijašević. Teme vanredne Skupštine akcionara bile bi imenovanje novog upravnog

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.