NavMenu

Stari aerodrom dobio novi park na 6.000 m2 (VIDEO)

Izvor: eKapija Petak, 18.12.2020. 10:55
Komentari
Podeli
(Foto: Youtube.com/Screenshot/Glavni grad Podgorica)
U Podgoričkom naselju Stari aerodrom izgrađen je novi park koji se prostire na površini od 6.000 m2. Kako je saopšteno iz Glavnog grada novi park sa dječjim igralištem, sportskim poligonom, te stolovima za stoni tenis i šah namijenjen je svim generacijama.

- Park, sa novim sportskim poligonom, prilagođen je svim starosnim kategorijama. Ova investicija je ukupno vrijedna 230.000 EUR, a najvažnije je što će novi sadržaji u značajnoj mjeri unaprijediti kvalitet života u ovom dijelu grada - rekao je gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković prilikom obilaska novoizgrađenog parka.

- Zbog naglog infrastrukturnog razvoja Podgorice u posljednjih petnaestak godina, izgubili smo jedan dio zelenog fonda, tako da se ova gradska uprava trudi da izgubljeno nadomjesti i da glavnom gradu obezbijedi one sadržaje koji su u prethodnom periodu nedostajali. Mogu sa zadovoljstvom da kažem da smo u ovoj godini izgradili 4 nova parka, a da se privodi kraju izgradnja petog - saopštio je Vuković najavljujući ovakve i slične projekte i za narednu godinu.

Gradonaelnik je istakao da je ponosan na učinak kolega iz privrednog društva Zelenilo, ali i iz Agencije za stanovanje, Komunalnih usluga i Puteva.

- Pozivam lokalnu zajednicu, pogotovo mlađe sugrađane, da čuvamo ovu površinu, da ne bismo novac trošili na popravke, već da bi mladi i stari i u drugim djelovima grada u narednom periodu dobili ovakve i slične sadržaje. Srce mi je puno i teško da postoji ljepši način da obilježimo dan grada - zaključio je Vuković.

Gradonačelnik je najavio i početak radova na izgradnji parka na Zabjelu u Ulici 27. marta.

- Odluka je donijeta na bazi činjenice da taj dio grada nema takav sadržaj i računam da ćemo, ako Zelenilo bude radilo ovim tempom, već u februaru dobiti i novi park na Zabjelu - istakao je Vuković i podsjetio da se na prostoru Tološke šume izvode radovi na izgradnji najmodernije sportsko-rekreativne zone u Podgorici.

- To je projekat koji realizujemo u saradnji sa ŽKK Budućnost Bemax koji je vrijedan preko 800.000 EUR i ideja je da radovi na tom prostoru budu završeni u narednih nekoliko mjeseci, a uporedo sa tim završićemo i ovo što smo započeli u Piperskoj ulici u Zagoriču - saopštio je Vuković dodajući da je ideja gradske uprave da takve sadržaje, u manjem ili većem obimu, u narednom periodu dobiju i Zlatica, Masline, Tološi i oni djelovi grada u kojima za sada ne postoje uređene parkovske površine i poligoni, a njih je sve manje.

PR gradskog preduzeća Zelenilo Milica Vukčević tom prilikom je istakla da je riječ o jednoj zelenoj površini sa brojnim sadržajima koja je namijenjena svim generacijama.

- Zelenilo je u tekućoj godini uložilo velike napore da izgradi što veći broj zelenih površina, dječijih igrališta i parkova. U tom smislu danas se nalazimo na Starom aerodromu kako bismo svim generacijama našeg grada, odnosno mještanima Starog aerodroma poklonili jednu površinu koja će imati sadržaje za bukvalno sve generacije. Od sadržaja ova površina je dobila igralište, odnosno multifunkcionalnu spravu na podlozi od tartana, sportski poligon za rekreativce, sto za stoni tenis, kao i za šah - rekla je.

Za najmlađe je napravljena i didaktička staza kako bi oni razvijali svoje motoričke sposobnosti.

- Ono što je negdje interesantno i drugačije, jeste da smo napravili jednu didaktičku stazu koja je iscrtana dječijim motivima, gdje će najmlađi mališani moći da pokažu svoju kreativnost i da razvijaju svoju motoriku. I u narednom periodu nastavićemo da uređujemo glavni grad i da radimo na poboljšanju uslova života naših građana - zaključila je Vukčević.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

U Crnoj Gori predviđena izgradnja 260 km auto-puteva i oko 200 km brzih saobraćajnica

U Crnoj Gori predviđena je izgradnja 260 kilometara auto-puteva i oko 200 kilometara brzih saobraćajnica. Tako će se u narednom periodu nastaviti intezivne aktivnosti Monteputa na daljoj izradi idejnih rješenja, sa fokusom na dionicu autoputa Podgorica - Bar, kao i kreiranja neophodnih preduslova za uključivanje preostale saobraćajne infrastrukture u Prostorni plan Crne Gore. Kako je saopšteno nakon prve sjednice Savjeta za javne

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.