NavMenu

Na pomolu rješavanje problema legalizacije stambenih objekata koji se nalaze na zemljištu u vlasništvu Željezare Tosčelik

Izvor: Kolektiv Srijeda, 16.12.2020. 15:12
Komentari
Podeli
(Foto: Shutterstock/Matyas Rehak)
Predsjednik opštine Nikšić Milutin Simović susreo se danas, 16. decembra sa stanovnicima naselja Humci i Naselja Željezare čiji se stambeni objekti nalaze na zemljištu koje je u vlasništvu Željezare Tosčelik Nikšić.

Tema razgovora bila je legalizacija stambenih objekata, koju nije bilo moguće sprovesti upravo zbog činjenice da je ovo zemljište u vlasništvu Željezare Nikšić.

Sastanku je prethodilo obraćanje Simovića menadžmentu Željezare, u kojem je ponuđeno rešenje da naši sugrađani postanu zvanični vlasnici parcela, a da nikšićka opština definiše vlasnički odnos sa Željezarom, saopšteno je iz Uprave Nikšić.

Opština bi time postala vlasnik predmetnog zemljišta koje je zbirne površine oko 100.000 metara kvadratnih, a na kojem se nalazi 200 stambenih objekata i oko 800 korisnika objekata.

U obraćanju predsjednika Željezari je naglašena namjera da se pomogne sugrađanima sa tog područja da legalizuju objekte i na taj način obezbijede svoju sigurnost, sigurnost doma za svoje porodice, posebno imajući u vidu da su na ta naselja dubok trag ostavili tranzicioni procesi.

Simović je ovom prilikom istakao da smatra da je ovo prvi korak u rješavanju njihovog najbitnijeg životnog pitanja i da opština Nikšić u želji da im pomogne, preuzima na sebe obavezu da isprati ovaj proces do kraja, ističući da je ta obaveza nemjerljiva u odnosu na želju lokalne uprave da pomogne svojim sugrađanima.

Mještani ovog naselja izrazili su zahvalnost i zadovoljstvo što će se nakon više decenija neizvjesnosti, iščekivanja, nesigurnosti i strepnje konačno krenuti u rješavanje ovog za njih najvažnijeg životnog pitanja, saopšteno je iz lokale uprave Nikšića.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Energija

Data saglasnost na projekat povećanja energetske efikasnosti u domaćinstvima

Vlada je na današnjoj sjednici dala saglasnost za projekat povećanja energetske efikasnosti u domaćinstvima. Ministar energetike i rudarstva, Saša Mujović, objasnio je da povećanje energetske efikasnosti znači ekonomičnije i racionalnije korišćenje resursa. - Povećanje energetske efikasnosti možemo doživjeti kao značajno sredstvo kako da smanjimo naše mjesečne izdatke po osnovu utrošene električne energije - rekao je Mujović.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.