NavMenu

Investitori zainteresovani za ulaganje u Rumu - Kompanija Gresto uskoro pokreće proizvodnju, Health Care širi kapacitete

Izvor: Dnevnik Utorak, 15.12.2020. 20:16
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Carole Castelli/shutterstock.com)Ilustracija
Među 25 kompanija koje su u poslednjih nekoliko godina u Rumi izgradile svoje pogone, od ovog mjeseca se našao i italijanski Tehnostil (Technostils Consulting), koji je za izgradnju fabrike u industrijskoj zoni od Opštine otkupio parcelu površine dva hektara. Najnovija investicija u Rumi nije jedina u ovom momentu, kako ističe predsjednik Opštine Ruma Slađan Mančić već je teritorija rumske opštine i dalje sa povoljnom poslovnom klimom za ulaganje, investitora ima, te postoji kvalitetna saradnja sa privredom.

- Vrlo brzo ćemo ćemo potpisati ugovor i sa kompanijom Health Care koja ide u novo proširenje. Kompanija Health Care koja posluje na našoj teritoriji od 2014. godine i u ovom momentu upošljava gotovo 1.300 radnika, te ima pogone površine 70.000 kvadrata pod krovom, a ide u proširenje svojih kapaciteta i novih 20.000 kvadratnih metara i uposliće novih 300 radnika - kaže Mančić.

Iz lokalne samouprave ističu da su na vrijeme uočili značaj opremanja industrijskih zona i da gotovo nema kompanije u njima, koja ne planira proširenje pogona. U najopremljenijoj zoni ove opštine pod nazivom Rumska petlja počeće sa radom i novi pogon holandsko-makedonske firme Gresto. Investicija vrijedna 2 mil EUR, obezbijediće posao za 150 visokoobrazovanih ljudi, ali i za brojna domaćinstva koja se bave stakleničkom proizvodnjom.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

16.04.2024.  |  Agro

Može li se rakija pokvariti?

Može li se rakija pokvariti? Danas skoro svako domaćinstvo posjeduje barem bočicu rakije, ali šta je s rakijom koja dugo stoji? Može li se pokvariti? Rakija ima mjesto u mnogim ormarićima s alkoholnim pićima, ali ne znaju svi može li se ovaj alkohol pokvariti ili ne. Uostalom, ako bolje razmislimo možemo zaključiti da se alkohol vrlo teško kvari. Zbog visokog udjela alkohola u rakiji, ovo žestoko piće neće pokvariti u pogledu

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.