NavMenu

Završeno spajanje CKB i Podgoričke banke

Izvor: eKapija Nedjelja, 13.12.2020. 22:14
Komentari
Podeli
(Foto: Shutterstock/Robson90)
Crnogorska komercijalna (CKB) i Podgorička banka uspješno su završile jedan od najkompleksnijih projekata integracije na crnogorskom finansijskom tržištu. Integrisana banka nastavlja sa radom pod nazivom Crnogorska komercijalna banka AD Podgorica, member of OTP group (CKB) i ostaje vodeća banka u zemlji sa najvećim kreditnim i depozitnim portfolijom, kao i brojem klijenata.

- Prednosti integracije najviše će osjetiti klijenti. Integrisana banka ima široku ponudu kreditnih i štednih proizvoda, pružaće brzu i kvalitetnu uslugu, inovativne digitalne proizvode i elektronsko bankarstvo, kao i raznovrsnu paletu kartica. Klijentima će na usluzi biti i veći broj poslovnica nego što je to bilo ranije - saopšteno je iz Crnogorske komercijalne banke.

U 35 filijala širom Crne Gore i sa 115 bankomata, banka će omogućiti široku pokrivenost tržišta i kvalitetan i brz odgovor na zahtjeve klijenata u skladu sa standardima OTP grupacije. Ovom integracijom kompanije i država dobile su još jačeg partnera za podršku razvojnim projektima, dok će društvo u cjelini osjetiti prednosti kroz društveno odgovorno poslovanje banke i podršku matične OTP grupe kao dominantne regionalne bankarske grupacije.

- Nakon godinu i po dana organizacionih, razvojnih i poslovnih aktivnosti, zadovoljstvo mi je da saopštim da su dvije banke uspješno integrisane. CKB nastavlja svoje poslovanje kao visoko likvidna, stabilna i pouzdana banka koja uživa povjerenje svih svojih klijenata. Dodatno ojačana pripajanjem Podgoričke banke i usvajanjem njenih vrijednosti i sinergije sa najboljom ponudom i timovima, CKB je i dalje najefikasnija banka u zemlji sa stabilnim potencijalom za rast, održivom profitabilnošću, jakim kapitalom i likvidnošću, kao i širokom ponudom usluga prilagođenih potrebama građana, kompanija i države. Naša misija ostaje ista, da budemo pokretač daljeg razvoja u zemlji, doprinesemo uvođenju najviših evropskih standarda poslovanja, kao i da pomognemo našim klijentima u ostvarenju njihovih ciljeva, pružajući svoj doprinos u jačanju stabilnosti i povoljnog okruženja za investicije, u skladu sa prepoznatljivim standardima i profesionalizmom OTP grupe - izjavio je glavni izvršni direktor CKB, Pal Kovacs.

On se zahvalio svim zaposlenima na profesionalizmu i velikom zalaganju da se ovaj projekat realizuje uspješno i u planiranom roku.

- Posebnu zahvalnost dugujemo zaposlenima, kao i klijentima banke na podršci, razumijevanju i povjerenju koje su pokazali tokom perioda integracije - istakao je Kovacs.

Za vrijeme trajanja procesa integracije i CKB i Podgorička banka postigle su odličan poslovni rezultat održavajući u potpunosti svoju redovnu dinamiku poslovanja i izlazeći u susret potrebama svih svojih klijenata čak i u otežanim uslovima izazvanim pandemijom koronavirusa. Ugledni finansijski magazin Global Finance proglasio je CKB najboljom bankom u Crnoj Gori, a CKB Privatno bankarstvo za najbolji servis privatnog bankarstva u zemlji. Finansijski magazin Euromoney, proglasio je CKB za banku godine u Crnoj Gori.

Povodom uspješno realizovanog spajanja dvije banke predsjednik Odbora direktora CKB, Miklos Nemeth rekao je da je spajanjem CKB i Podgoričke banke, integrisana banka dodatno poboljšala svoju lidersku tržišnu poziciju i u pogledu depozita i kreditnog portfolija.

- Klijenti će imati pristup najvećoj mreži filijala i bankomata kao i širokom spektru savremenih bankarskih usluga. Inovativni kanali za elektronsko plaćanje, široka ponuda kartica, štednih i investicionih proizvoda, brzina i efikasnost karakterišu novu banku. Uz stručnost i iskustvo najuspješnije univerzalne bankarske grupacije u Srednjoj i Istočnoj Evropi, OTP Grupe, klijenti će iskusiti vrhunsko bankarstvo savremenog doba - rekao je Nemeth.

Integrisanom bankom upravljaće Pal Kovacs, glavni izvršni direktor, Viktor Vorobej, izvršni direktor za Sektor upravljanja rizicima, Maja Vukčević, izvršni direktor za Sektor korporativnog upravljanja, Ivan Vučinić, izvršni direktor za Sektor IT-a i operacija, Sandra Kordić, izvršni direktor za Sektor poslovanja sa fizičkim i pravnim licima i Maja Krstić, izvršni direktor za Sektor strategije i finansija. Članovi Odbora direktora biće Pal Kovacs, Gyozo Nyitrai, Peter Krizsanovich, Balazs Olchvary, Tamas Kamarasi i Ilona Torok. Predsjednik Odbora direktora je Miklos Nemeth.

OTP Grupa kao dominantan učesnik na bankarskom tržištu u Mađarskoj, i u regionu Centralne i Istočne Evrope, pruža vrhunske finansijske usluge za više od 18,5 miliona klijenata fizičkih i pravnih lica u jedanaest zemalja, u gotovo 1500 ekspozitura, putem više od 4000 bankomata, internet i elektronskih kanala.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

21.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Raspisan novi tender za brzu saobraćajnicu koja treba da poveže Herceg Novi i Budvu

Monteput je raspisao novi tender za izradu idejnog rješenja za dionicu brze saobraćajnice od Herceg Novog do Budve, prelazak preko Bokokotorskog zaliva. Vrijednost tendera ostala je nepromijenjena i iznosi nešto preko 180.000 EUR sa uračunatim PDV-om. Ponude se dostavljaju najkasnije do 7. maja do 12 sati, a više detalja možete vidjeti OVDJE. Kako su ranije saopštili iz Monteputa, svrha izrade tehničke dokumentacije je ispitivanje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.