Izvor: Vino & fino | Petak, 04.12.2020.| 12:00
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Sajam ProWein odložen za mart 2022. godine

(Foto: Shulevskyy Volodymyr/shutterstock.com)
Sajma ProWein, najveće globalne manifestacije posvećene vinu i žestokim pićima, neće biti ni u 2021. godini, saopštili su organizatori. ProWein u Dizeldorfu trebalo je da se održi od 19. do 23. marta, ali, kako kažu organizatori, epidemiološka ograničenja učinila su održavanje sajma nemogućim.

Naredni ProWein već je zakazan, i to tek za 2022. godinu. Kako je najavljeno, ogromna i neizmjerno važna vinska smotra, na kojoj su se minulih godina i naši vinari sve uspješnije predstavljali, biće održana od 27. do 29. marta 2022. godine.

Organizatori kažu da za održavanje sajma ProWein trenutno ne postoje ni zdravstveni ni zakonski uslovi:

- Trenutni razvoji u vezi sa epidemijom bolesti Covid-19, uz otežana putovanja i aktuelni pravni okvir, naveli su Dizeldorfski sajam da preispita situaciju, naročito kada se ima u vidu odluka njemačkih saveznih i pokrajinskih vlasti da produže zabranu održavanja sajmova - navode organizatori.

- Ovu odluku nismo donijeli lako. Veoma pažljivo smo odmjerili argumente za i protiv održavanja sajma ProWein tokom ovog veoma dinamičnog vremena, i detaljno smo se konsultovali sa našim partnerima i izlagačima. Odlučujući faktor u odluci je dobrobit naših izlagača i posjetilaca - izjavio je Erhard Vinkamp, izvršni direktor Dizeldorfskog sajma.

On je rekao i da izlagači sada mogu da se u potpunosti posvete pripremama za naredno izdanje sajma ProWein.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.