NavMenu

U 2019. dodijeljeno 49,32 mil EUR državne pomoći

Izvor: Pobjeda Petak, 04.12.2020. 10:39
Komentari
Podeli
(Foto: Pixabay.com/moerschy)
Prošle godine dodijeljena je državna pomoć u iznosu od 49,32 mil EUR- podaci su iz godišnjeg izvještaja o dodijeljenoj državnoj pomoći koji je pripremila Agencija za zaštitu konkurencije (AZK), a usvojila Vlada.

- U 2019. godini dodijeljena je državna pomoć u ukupnom iznosu od 49.321.224,77 eura, što u odnosu na ukupno dodijeljenu državnu pomoć u 2018. godini, koja je iznosila 65.780.993,83 eura, predstavlja smanjenje od 33,37 odsto - precizirano je u saopštenju.

U Izvještaju za 2019. godinu, u skladu sa, kako je napisano, novim pravilnikom, nijesu prikazani podsticaji za razvoj poljoprivrede i ribarstva.

- Ukupno učešće državne pomoći (bez sektora poljoprivrede, ribarstva i železničkog saobraćaja) u BDP-u iznosi 0,66 odsto, pa se može reći da je Crna Gora u 2019. godini imala udio državne pomoći ispod nivoa prosjeka zemalja članica Evropske unije (0,72 odsto BDP-a) - rekli su iz Vlade.
Tagovi:
državna pomoć
Komentari
Vaš komentar

Top priče

16.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj, Turizam, sport, kultura

Nova sezona, stari problemi: Fali sezonaca, inspektora, granične policije, parking prostora, boljih saobraćajnica

Nedostatak sezonske radne snage, autobuskog prevoza sa podgoričkog aerodroma od centra Glavnog grada, neriješeno pitanje buke i čistoće, loša saobraćajna povezanost, saobraćajne gužve i gužve na graničnim prelazima, nedovoljan broj službenika granične policije na primorja, nemogućnost strancima da plate parking mjesta SMS-om, neadekvatan inspekcijski nadzor, izostanaka organizovane pripravnosti pojedinih domova zdravlja

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.