Izvor: eKapija | Četvrtak, 03.12.2020.| 15:52
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Kreće realizacija projekta zaustavljanja erozije plaže na Adi Bojani - Morsko dobro rapisalo tender za izgradnju napera

(Foto: Youtube.com/Screenshot/Udruzenje Ada Bojana)
Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom raspisalo je javni poziv za izgradnju hidrograđevinskih objekata na Adi Bojani.

Kako se može vidjeti u dokumentaciji, tenderom se traži izvođenje radova po projektu hitnih interventnih radova u cilju zaustavljanja erozije plaže na zapadnom dijelu Ade Bojane u opštini Ulcinj. Za ovaj projekat opredijeljeno je 41.322,50 EUR.

Radovi podrazumijevaju izradu napera, odnosno nabavku, pakovanje i transport džambo vreća za pakovanje pijeska koje se koriste u hidrotehnici, a posebno za odbranu od poplava ili zaštitu morskih obala od erozija iz deponije do predviđene lokacije za pravljenje napera. Naper je dužine 130 metara, a u prvom redu se postavlja osam vreća, pa je njegova širina u osnovi osam metara. Preko njega dolazi drugi red, pa je kota napera, na njegovom kraju, jedan metar iznad nivoa mora. Gornji red se formira od četiri vreće, pa je širina napera u kruni četiri metra, a sve prema projektu hitnih interventnih radova u cilju zaustavljanja erozije plaže na zapadnom delu Ade Bojane. Takođe, radovi podrazumijevaju i nasipanje, tj. mašinski utovar, transport kamionom i istovar materijala (pijeska), sa deponije na prostor plaže sa ravnanjem nanosa.

Ponude se dostavljaju do 18. decembra 2020. godine 10 sati. Njihovo javno otvaranje održaće se istog dana u 10:30.

Odluka o izboru najpovoljnije ponude, odnosno odluka o poništenju postupka javne nabavke donijeće se u roku od 30 dana od dana otvaranja ponuda.

Rok izvršenja ugovora je maksimalno 25 kalendarskih dana od uvođenja izabranog izvođača u posao.

Detalje tendera možete vidjeti OVDJE.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.