Izvor: eKapija | Četvrtak, 03.12.2020.| 15:56
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Napreduje izgradnja hotela Kolašin Resort & Spa - U periodu od marta do septembra u projekat uloženo 1,12 mil EUR

Ilustracija
Ilustracija (Foto: Diri/unsplash)
U periodu od 10. marta do 10. septembra 2020. godine u izgradnju kondo hotela Kolašin Resort & Spa u Kolašinu uloženo je oko 1,12 mil EUR, pokazuje izvještaj koji je društvo za reviziju Crowe MNE dostavilo Ministarstvu održivog razvoja i turizma.

Naime, Vlada Crne Gore je 19. novembra bez održavanja sjednice, a na osnovu pribavljene saglasnosti većine članova, usvojila informaciju o drugom izvještaju o realizaciji projekta izgradnje ovog hotela u Kolašinu.

- Na osnovu navedenog u izvještaju je konstatovano da je preduzeće Kolašin Resort & Spa A.D. postupilo u skladu sa urgencijom dostavljenom na osnovu zaključka Vlade u vezi sa Prvim izvještajem o nalazima činjeničnog stanja, te da je došlo do značajnog ubrzavanja aktivnosti na realizaciji projekta, te da izgradnja hotela u ovom trenutku teče zadovoljavajućom dinamikom - saopšteno je iz Vlade.

U izvještaju se navodi da su, u skladu sa nalazima kontrole, potvrđeni troškovi u realizaciji projekta za usluge koje su nastale u izvještajnom periodu u ukupnom iznosu od 1.124.425,10 EUR. Od pomenutog iznosa, dio obaveza od 465.645,74 EUR je izmiren nakon izvještajnog perioda, pa je konstatovano da su u izvještajnom periodu realizovana plaćanja u ukupnom iznosu od 658.779,36 EUR - stoji u dokumentu koji je objavljen na sajtu Vlade.

Iz Vlade podsjećaju da je prvi izvještaj nezavisnog kontrolora obuhvatio period od 20. juna 2019. do 10. marta 2020. godine, a u njemu je konstatovano je da je društvo Kolašin Resort & Spa u tom periodu u svrhu realizacije projeka utrošilo finansijska sredstva u ukupnom iznosu od 55.187,08 EUR. Istovremeno, u skladu sa zaključkom Vlade, preduzeću Kolašin Resort & Spa je upućen je zahtjev da se ubrzaju aktivnosti na realizaciji ovog projekta i što skorijeg otpočinjanja radova na izgradnji hotela Kolašin Resort & Spa.

- Na osnovu drugog izvještaja moguće je konstatovati da je preduzeće Kolašin Resort & Spa A.D. postupilo u skladu sa zahtjevom da se što prije krene sa radovima, te da je došlo do značajnog ubrzavanja aktivnosti na realizaciji projekta. Dakle, mišljenje Ministarstva održivog razvoja i turizma je da izgradnja hotela u ovom trenutku teče zadovoljavajućom dinamikom - zaključuje se u Vladinom dokumentu.

Projekat kompanije Kolašin Resort and Spa jedan je od 14 hotela koji su uvršetni na Listu razvojnih projekata iz oblasti turizma. Hotel će biti kategorije četiri zvjezdice, imaće 93 smještajne jedinice, a projektom je planirano otvaranje novih 66 radnih mjesta. Investiciona ulaganja prema biznis planu procijenjena su na 11,5 mil EUR.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.