Izvor: eKapija | Utorak, 01.12.2020.| 14:59
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Rekonstrukcija puta od Dinoše do granice sa Albanijom uskoro će biti završena

(Foto: Gov.me/B. Ćupić)
Rekonstrukcija puta od Dinoše do Cijevne Zatrijebačke - granica sa Albanijom privodi se kraju, a završne radove obišao je premijer Crne Gore Duško Marković.

- U prvom kvartalu prošle godine Vlada je dala saglasnost za izvođenje pripremnih radova na putu Dinoša-Cijevna Zatrijebačka. Ova moderna saobraćajnica za Malesiju i Tuzi ima razvojni značaj, i trajno će proširiti mogućnosti i prilike ovog kraja - rekao je Marković.

Predsjednik Vlade je ocijenio da menadžment, inženjeri i zaposleni u Upravi za saobraćaj i na ovom projektu pokazuju da razvoj i izgradnja Crne Gore ne znaju za prepreke.

Predsjednik Opštine Tuzi Nik Đeljošaj zahvalio se premijeru Dušku Markoviću na ključnom zalaganju i aktivnostima za pokretanje projekta rekonstrukcije puta.

Put od Dinoše do granice s Albanijom, kao dio trase do Gusinja i Plava kroz Albaniju, dug je 17,3 km. Rekonstrukcija, koja je počela prošlog ljeta, podrazumijeva proširenje širine puta sa 2,5 - 4 m na 6,1 m, povećanje radijusa u oštrim krivinama, smanjenje uzdužnih nagiba, izgradnju potpornih i obložnih zidova, pločastih i cjevastih propusta i kolektora za prikupljanje atmosferskih voda sa kolovoza kroz naselje, koje se prečišćavaju preko separatora ulja i naftnih derivata.

Do sada je na 14 kilometara puta već postavljen prvi sloj asfalta. Radove izvodi Tehnoput.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.