NavMenu

Elektroprivreda dobila preliminarnu finansijsku ponudu za VE Gvozd - Iznos planiranih sredstava za realizaciju projekta do 82 mil EUR

Izvor: eKapija Utorak, 01.12.2020. 11:41
Komentari
Podeli
IlustracijaIlustracija
Elektroprivreda Crne Gore (EPCG) dobila je preliminarnu ponudu od Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) za finasiranje projekta izgradnje vjetroelektrane Gvozd, saopšteno je iz ovog preduzeća.

Iz EPCG navode da je ovo još jedan u nizu projekata koje će realizovati u saradnji sa EBRD.

- Dobijenom ponudom planirano je finansiranje projekta u potpunosti iz kreditnih sredstava uz povoljne komercijalne uslove prilagodjeni prirodi projekta. Iznos planiranih sredstava je do 82 mil EUR, a ponuda će biti predmet daljih analiza - navodi se u saopštenju kompanije.

Planirana finansijska sredstva koristila bi se za nabavku glavne opreme. Tenderi za nabavku samih vjetroagregata, izvođenje građevinskih radova, priključenja na prenosnu mrežu i ostale infrastrukture, će biti sprovedeni u skladu sa pravilima EBRD-a.
(Foto: Elektroprivreda Crne Gore/Screenshot)
Očekivani početak izgradnje vjetroelektrane je u 2021. godini, dok je puštanje elektrane u probni rad predviđeno 18 mjeseci nakon početka radova. Planirana snaga VE Gvozd je 54,6 MW sa godišnjom prozvodnjom oko 150 GWh i snabdijevaće oko 25 hiljada domaćinstava.

- Podsjećamo, da je Skupština akcionara EPCG donijela oduku o izgradnji vjetroelektrane Gvozd kao i odluku o potpisivanju ugovora o zajedničkom razvoju projekta. Donošenju odluke prethodila je izrada Studije potencijala vjetra i procjene energetske proizvodnje i Studije tržišta i poslovnog modela za VE Gvozd urađenih od strane renomirane njemačke kompanije Fihtner - zaključuje se u saopštenju EPCG.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Ellena group želi oporavak Boke i otvaranje hotela Plaža

Kompanija Ellena group iz Herceg Novog, koja je početkom aprila postala vlasnik 33% akcija u Vektra Boki, uputila je zahtjev stečajnom sudiji u Vektri Montenego (koja ima 59% akcija u Vektra Boki) Draganu Vukčeviću i stečajnom upravniku Radojici Grbi za sazivanje vanredne Skupštine akcionara "Vektra Boke". To je "Vijestima" kazao vlasnik Ellena group Danilo Matijašević. Teme vanredne Skupštine akcionara bile bi imenovanje novog upravnog

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.