NavMenu

Popularna muzička TV u Rusiji emitovala reportažu Crna Gora "svebojna gora" (VIDEO)

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 30.11.2020. 15:14
Komentari
Podeli
(Foto: Pixabay.com/Сергей Петров)
Jedna od najpopularnijih muzičkih televizija u Rusiji "Muz-TV" predstavila je Crnu Goru u svojoj emisiji o putovanjima "Otpusk bez putevki" (Odmor bez putovanja), kroz koju su gledaoci ove prestižne emisije imali priliku da se upoznaju sa turističkom ponudom naše zemlje. Emisija je premijerno emitovana 21. novembra, a planirano je još tri emitovanja do kraja godine, kao i pet u sljedećoj, sa preko 500 hiljada pregleda po emisiji.

Autor emisije, poznati ruski voditelj i influenser, Andrej Razigraev, koji posjećujući destinacije širom svijeta istražuje zanimljive priče lokalnog stanovništva i dijeli iskustva koja treba doživjeti, smatra da je Crna Gora destinacija prilagodljiva za svačiji džep, naročito ističući ljude koji žive u Crnoj Gori, kao najveće blago naše zemlje.

- Ukoliko iznajmite apartman, možete u sopstvenoj režiji uživati u ljepoti prirode, te poći javnim prevozom do drugih gradova. Gosti koji dolaze jahtama imaju veliki izbor restorana, yacht klubova, diskoteka i drugih sadržaja kojima mogu upotpuniti svoj odmor. Pogodna je za mladje ljude, ali i za starije, koje opušta. Nevjerovatna je i raznovrsnost hrane i ukusa, od ribe i morskih plodova, riječne i jezerske ribe, kačamaka, hljeba, sira, do već nadaleko poznatog njeguškog pršuta i jagnjetine sa planine.

Razigraev je u vrijeme pandemije već dva puta posjetio našu zemlju, a kako ističe, razmišlja kako bi bilo lijepo da i Novogodišnje praznike provede u Crnoj Gori. Kada je prvi put došao u Crnu Goru na odmor, u avgustu, bio je oduševljen ljepotom prirode i gostoprimstvom, te je nakon odmora okupio ekipu i odlučio da se ponovo vrati u želji da "ovu malu, ali izuzetno lijepu zemlju još bolje upozna i pokaže drugima ono što je on prethodno doživio".

Obilazeći Crnu Goru i snimajući kadrove za emisiju, u Kotoru su sreli jedan par iz Rusije koji su pitali kako su došli u Crnu Goru. Par je odgovorio da su prvobitno došli na ljetovanije, ali im se toliko svidjelo da su odlučili da se presele.

- Crna Gora je jedna od rijetkih država u kojoj za ruske državljane ne treba viza za odmor ili posjetu. To je veoma bitna stvar, posebno kada se radi o planiranju odmora. Jasan i sličan jezik, nivo bezbjednosti, cjenovna politika, sve je to nešto što svakako privlači ruske goste. Na kraju ove posjete, novinska ekipa je bila saglasna da bi Crnu Goru trebalo nazvati "svebojna gora" ( Разно Цвето Гория) jer je obojena u svaku boju i nijansu, "od tirkizno plave na primorju, zelene koja dominira na Skadarskom jezeru, do braon-narandžaste na sjeveru".

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore i Lokalna turistička organizacija Tivta, uz podršku hotela Regent Porto Montenegro i The Chedi Luštica Bay organizatori su studijske posjete predstavnika "Muz-TV", koji su u periodu od 21. do 26. oktobra boravili u Crnoj Gori. Podršku u organizaciji ove značajne posjete pružili su i Porto Montenegro i Luštica Bay.

Televizijski šou "Otpusk bez putevki" (Odmor bez putovanja) najgledaniji je među mlađom i srednjom generacijom publike, a petočlana novinska ekipa koja je boravila u Crnoj Gori, snimala je kadrove na području Tivta, Kotora, Herceg Novog, Budve, Cetinja, Danilovgrada, Plužina i Žabljaka.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.03.2024.  |  Energija, Finansije

Rok za prijave za Solari 5000 produžen do kraja marta

Elektroprivreda (EPCG) je zbog velikog interesovanja javnosti rok za prijavu za projekat Solari 5000+ produžila do 31. marta, a do sada je za ovaj projekat pristiglo 565 prijava od građana i privrede. To su Vijestima zvanično kazali iz državne energetske kompanije. Solari 5000+ najavljen je krajem 2022. godine, vrijedan je 70 mil EUR, a kroz njega je planirano ugrađivanje solarnih panela ukupne snage 70 megavata (MW) na domaćinstvima,

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.