NavMenu

Prosječna zarada u oktobru 525 EUR

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 30.11.2020. 12:04
Komentari
Podeli
(Foto: Pixabay.com/analogicus)
Prosječna bruto zarada u oktobru 2020. godine u Crnoj Gori iznosila je 784 EUR, dok je prosječna neto zarada, bez poreza i doprinosa iznosila 525 EUR, saopšteno je iz Monstata.

Prosječna neto zarada u oktobru zabilježila je rast od 0,2% u odnosu na septembar, dok je u odnosu na isti mjesec 2019. godine zabilježila rast od 1,9%.

- Ako se ima u vidu da su potroščke cijene u oktobru 2020. godine u odnosu na septembar 2020. godine zabilježile pad od 0,1% proizilazi da su realne zarade za isti period zabilježile rast od 0,3% - navode iz Monstata.

Po sektorima djelatnosti, prosječne zarade bez poreza i doprinosa u oktobru 2020. godine u odnosu na prethodni mjesec zabilježile su rast u sljedećim sektorima djelatnosti: poslovanje sa nekretninama 2,7%, saobraćaj i skladištenje 2,2%, vađenje ruda i kamena 1,7%, umjetnost zabava i rekreacija 1,5%, prerađivačka industrija 1,2%, finansijske djelatnosti i osiguranje 0,8%, zdravstena i socijalna zaštita 0,5%, informisanje i komunikacije 0,4%, snabdijevanje vodom, upravljanje otpadom 0,2%, stručne, naučne i tehničke djelatnosti 0,2%.

Pad prosječne neto zarade u odnosu na septembar zabilježen je u sektorima kao što su poljoprivreda, šumarstvo i ribarstvo 6,3%, ostale uslužne djelatnosti 4,3%, obrazovanje 2,0%, administrativne i pomoćne uslužne djelatnosti 1,2%, građevinarstvo 0,7%,snabdijevanje električnom energijom 0,5% i državna uprava 0,3%.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Saobraćaj

Biće rekonstruisani svi pružni prelazi od Bara do granice sa Srbijom

U naredne dvije godine svi pružni prelazi od Bara do granice sa Srbijom biće rekonstruisani, saopštio je ministar saobraćaja i pomorstva Filip Radulović. U emisiji "Dobro jutro Crna Goro" kazao je da upravo prelazi na prugama predstavljaju veliki problem kada je riječ o bezbjednosti u željezničkom saobraćaju . - Podaci su, nažalost, alarmantni. U zadnjih šest godina došlo je do 319 vanrednih događaja, od čega 21 sa smrtnim

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.