Izvor: eKapija | Subota, 28.11.2020.| 11:19
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Na proljeće 2021. Herceg Novi će dobiti prvu javnu podzemnu garažu - Za realizaciju projekta izdvojeno 3,9 mil EUR

(Foto: Opština Herceg Novi)
U Herceg Novom u toku je izgradnja podzemne garaže i trga, a trenutno se izvode završni i grubi građevinski radove, saopšteno je iz Opštine Herceg Novi.

Kako je saopštip predsjednik Opštine Stevan Katić prilikom obilaska radova, već urađene četiri podzemne etaže za budući parking prostor.

- Moram iskazati zadovoljstvo jer je izvođač radova, kompanija YU BRIV, ispoštovao sve rokove. Mislim da će Herceg Novi sa ovim zaista dobiti jednu pravu, prvu javnu garažu, što je zaista i nedostajalo. Sa ovim projektom ćemo riješiti pitanja parkinga u samom centru grada. Po revidovanom projektu, garaža će imati ukupno oko 200 parking mjesta, od kojih će 180 biti u samoj garaži, dok će 20-ak biti u neposrednoj okolini. Na taj način će se puno toga riješiti kada je u pitanju parkiranje, a građani dobro znaju da Herceg Novi već dugi niz godina kuburi sa ovim problemom - kazao je Katić.

Prema njegovim riječima, lokalna uprava očekuje da će do marta ili aprila naredne godine garaža biti stavljena u funkciju.

- Dosadašnja dinamika radova nas uvjerava do će biti do tada, a možda i ranije - zaključio je Katić.

On je podsjetio i da su za realizaciju ovog projekta potpisani ugovori u vrijednosti od 3,9 mil EUR, koji će biti otplaćivani narednih pet godina. Odlukom lokalnog parlamenta, taj posao je prebačen na preduzeće Parking servis, a predsjednik Katić naglašava da se radi o jednom od boljih ugovora koji je sklopljen u poslednje vrijeme.

- Kada se počinjalo, Opština nije imala sredstava da projekat finansira tokom jedne budžetske godine - rekao je.

Prema riječima tehničkog direktora kompanije YU BRIV Dejana Đurovića, u odnosu na planiranu dinamiku radovi teku dobro, a tokom obilaska je kontatovano i ubrzanje radova za oko nekih mjesec dana.

- Završetak grubih građevinskih radova planiran je za kraj junara ili početak februara iduće godine, a sada je već sasvim izvjesno da će biti gotovi do kraja ove kalendarske godine - kazao je Đurović.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.