Izvor: eKapija | Subota, 28.11.2020.| 09:43
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Izgradnja škole u Tološima biće donacija kompanije Bemax Podgorici

(Foto: YouTube/screenshot)
Izgradnja škole u Tološima biće poklon kompanije Bemax Glavnom gradu. Naime, Vlada je prihvatila ugovor o donaciji između kompanije Bemax i Ministarstva prosvjete Crne Gore.

- Kapitalnim budžetom za 2020. godinu kao jedan od prioritetnih infrastrukturnih projekata u oblasti obrazovanja na teritiriji glavnog grada, predviđen nastavak realizacije projekta izrade tehničke dokumentacije i izdradnje objekta nove osnovne škole u Tološima. U međuvremenu kompanija Bemax, kao društveno odgovorna kompanija, je izrazila zainteresovanost i uputila inicijativu da kroz model donacije realizuje projekat u cjelosti - saopšteno je iz Vlade.

Cilj donacije je, kako se navodi, da se izgradnjom novog i savremenog školskog objekta doprinese razvoju obrazovnog sistema Crne Gore i obezbijede kvalitetniji uslovi za školovanje za veliki broj učenika ovog dijela Podgorice.

Kako se može vidjeti u dokumentaciji, predmet donacije je izgradnja osnovne škole u Tološima sa salom za fizičko vaspitanje na urbaniričkim parcelama broj 266 i broj 268, u svojini Vlade Crne Gore, ukupne površine cca 8.684m2.

- Donacija će se realizovati u vidu doniranja revidovanog Glavnog projekta, kao i izvođenja radova na izgradnji objekta škole, sve u skladu sa Idejnim arhitektonskim rješenjem autorskog tima Ivan Jovićević, Dušan Đurović i Mina Gutović - stoji u objevljenom dokumentu.

Iz Vlade dodaju da će se precizan iznos donacije utvrditi posebnim aneksom na bazi specifikacija, predračuna i druge dokumentacije ispostavljenih od strane donatora.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.