NavMenu

Na Žabljaku niče novi turistički kompleks sa hotelom i vilama - Vrijednost investicije 20,47 mil EUR

Izvor: eKapija Subota, 28.11.2020. 09:19
Komentari
Podeli
(Foto: Vlada Crne Gore/Printscreen)
Kompanija Durmitor Development iz Nikšića planira izgradnju turističkog kompleksa Hotel sa vilama sa četiri zvjezdice na Žabljaku. Ovo je 14. po redu investicija koji je Vlada Crne Gore, 19. novembra bez održavanja sjednice, a pribavljanjem pristanka svih članova, uvrstila na Listu razvojnih projekata iz oblasti turizma.

- U dokumentaciji koju je kompanija Durmitor Development dostavila Ministarstvu održivog razvoja i turizma između ostalog je navedeno da je na Žabljaku planirana investicija u izgradnju hotela po klasičnom modelu poslovanja, kategorije 4 zvjezdice. Kapacitet novoizgrađenog objekta biće 35 smještajnih jedinica, od čega 24 u hotelu i 11 u vilama. Kompleks će imati ukupno sa 88 ležaja, i to 46 u hotelu i 42 u vilama - saopšteno je iz Vlade.

Kako je navedeno, početak radova planiran je za novembar 2020, a završetak do 2023. godine. Predračunska vrijednost investicije iznosi 20,47 mil EUR.

- U cilju potvrde raspoloživosti finansijskih sredstava za realizaciju projekta, podnosilac prijave je u skladu sa javnim pozivom dostavio neopozivu bankarsku garanciju izdatu od strane Hipotekarne banke AD Podgorica, naplativu na prvi poziv, na iznos od 2,5 mil EUR sa rokom važenja do 11. novembra 2023. godine, što je i rok predstavljen u dostavljenom dinamičkom planu investicije. Istovremeno, podnosilac prijave je naveo da će ukupnu investiciju finansirati iz sopstvenih sredstava osnivača preduzeća - zaključuje se u Vladinom saopštenju.

Lista razvojnih projekata u oblasti turizma sada broji ukupno 14 investicija. Osim novog hotela na Žabljaku, na listi su još i kompleks Amma Resort u Čanju i hotel Black Pine u Mojkovcu. Tu su i hoteli Kolašin Resort & Spa, Breza, Bjelasica 1450, K16, zatim hotel D sa depadansom E, te kompleksi Elite Hotel & Residence i Montis hotel & resort u Kolašinu. Na listi su i Durmitor Hotel and Villas i Bobotov hotel and resort na Žabljaku, Kraljičina plaža u Miločeru i Boka Place u Tivtu.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.03.2024.  |  Građevina, Turizam, sport, kultura

Kompanije bi gradile na desetine zgrada i hotela na obali Tare

Kompanije Beppler&Partners, Stablo i Irenia Investments tražile su tokom javne rasprave o nacrtu Prostorno urbanističkog plana (PUP) Kolašin da se tim planskim dokumentom omogući izgradnja hidrotehničke infrastrukture i saobraćajnica za parcele na kojima žele da grade 14 depadans objekata na samoj obali Tare. Tačnije, traženo je da u plan gradske hidrotehničke infrastrukture bude uključeno vodosnabdijevanje, kako kažu,

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.