NavMenu

Amazon časti radnike sa ukupno 500 mil USD prazničnih bonusa

Izvor: Tanjug Petak, 27.11.2020. 18:01
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: lsantilli/shutterstock.com)Ilustracija
Američki onlajn trgovac Amazon isplatiće jednokratno praznične bonuse u iznosu do 300 USD zaposlenima koji pakuju i isporučuju robu, nakon što se suočio sa sindikalnim i drugim kritikama zbog ukidanja ekstra naknada za rad u rizičnim okolnostima zbog pandemije Kovid-19.

Kompanija je saopštila da će radnicima sa punim radnim vremenom isplatiti bonuse od 300 USD, a honorarcima 150 USD, ako u tom gigantu za e-trgovinu budu radili tokom cijelog decembra, prenosi agencija Blumberg.

To će Amazon koštati oko 500 mil USD, naveo je šef logistike Dejv Klark u blogu na korporativnom veb sajtu.

Kao i mnogi konkurenti u e-maloprodaji, koji nude isplatu ekstra naknada kao podsticaj radnicima da nastave da dolaze na posao tokom pandemije, Amazon je ukinuo tu vrstu mjesečnih bonusa nakon naglog rasta armije tražilaca posla zbog poremećaja u ekonomiji.

Kompanija je krajem maja ukinula dodatak od dva dolara po satu stotinama hiljada zaposlenih u njenim magacinima i distributivnim centrima. U junu je, ipak, isplatila jednokratne bonuse od 500 USD.

U poslednje vrijeme, Amazon se suočio sa kritikama dijela zaposlenih zbog pokušaja da privuče nove radnike nuđenjem bonusa od čak 3.000 USD kako bi obezbijedio dovoljno osoblja za pokrivanje praznične gužve, pri čemu je postojećim radnicima ponudio vaučere u iznosu koji pokriva samo kupovinu ćurke za Dan zahvalnosti, dodaje Blumberg.

Početkom ove nedelje, protest grupe radnika u skladištu Amazona u Alabami, koji je organizovao sindikalni pokret, prerastao je u opšti, što je retkost u kompaniji koja zabranjuje radničko organizovanje u svojim redovima.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Otvoreni i zatvoreni i olimpijski bazen, teretana, restoran, SPA centar... - Šta će sve imati budući kompleks akvatik centra u Baru

Kompleks akvatik centra u Baru gradiće se na parceli od preko 18.000 kvadrata, imaće olimpijski bazen, pomoćni bazen, otvoreni baze, te kompezacioni i bazen za dezinfekciju nogu. Uz to, planirani su i dodatni sadržaji koji će dodatno obogatiti ponudu nacionalnog akvatik centra, ali i omogućiti organizaciju velikih sportskih događaja u Baru. Podsjetimo, Opština je raspisala tender za izradu idejnog rješenja, nakon što je nedavno od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.