Izvor: eKapija | Petak, 27.11.2020.| 11:56
Izdvojite članak Odštampajte vijest

U Crnoj Gori pokrenuta peticija za legalizaciju marihuane

(Foto: Andris Tkacenko/shutterstock.com)
U Crnoj Gori je pokrenuta peticija za legalizaciju marihuane, a kako se može vidjeti na sajtu peticije.online dosad ju je potpisalo više od 1.500 građana.

Cilj ove peticije je, kako se navodi, da se legalizuje konzumacija marihuane u medicinske i rekreativne svrhe, na cijeloj teritoriji Crne Gore.

Pokretači peticije navode da i da bi legalizacija marihuane donijela brojne benefite, kao što su smanjene stope kriminala, smanjenje broja korisnika marihuane i konzumenata težih opojnih sredstava, proširenje turističke sezone u Crnoj Gori na 365 dana godišnje, liječenje malignih bolesti prirodnim supstancama, upotreba industrijske konoplje u svrhe tekstilne industrije, priliv novčanih sredstava iz regiona i cijele EU, povećanje životnog standarda građana, otvaranje velikog broja radnih mjesta u svim sektorima proizvodnje i prodaje supstance i stavljanje distribucije maruhuane u legalne tokove i ubiranje poreza od toga.

- Ova peticija treba da prikupi 20.000 potpisa kako bismo je uputili ministarstvima zdravlja i poljoprivrede, što bi za rezultat dalo razmatranje predloga zakona o legalizaciji marihuane u Crnoj Gori. Ukoliko se sprovede u djelo, marihuana koja bi se prodavala na tržištu bi prošla detaljnu kontrolu kvaliteta, bila bi dostupna samo starijima od 18 godina, a njene implikacije na crnogorsku ekonomiju bi dale stvarne i opipljive rezultate - ističu pokretači peticije.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.