NavMenu

Radovi na mostu Moračica biće završeni do kraja godine

Izvor: RTCG Petak, 27.11.2020. 11:24
Komentari
Podeli
(Foto: Media Biro)
U toku su završni radovi na mostu Moračiča, najvećem objektu na prvoj dionici auto-puta, koji bi trebalo da bude završen do kraja godine. Glavni nadzorni inženjer Milivoje Kasalica ipak poručuje da sve zavisi od vremenskih prilika, koje su i do sada uticale na prolongiranje rokova.

Radovi na auto putu u punom su jeku, a na gradilištu je oko 1.500 radnika. Prva dionica auto puta Bar-Boljare, vjerovatno će biti završena do ljeta naredne godine.

Na arhitektonskom čudu autoputa, mostu Moračica, u toku su završni radovi.

- Nažalost, poslije godinu i nešto. Prvo je bio problem sto smo ušli u zimski period, a onda je došla korona. I s obzirom da je odvje izvođač kineski, oni su imali problem sa vraćanjem radne snage iz Kine. I tad smo imali aktivnosti, nikada se nijesu prekidale, ali su bile smanjenje baš onako - saopštio je glavni nadzorni inžinjer za most Milivoje Kasalica.

Most Moračica je kruna novog crnogorskog autoputa i najveći pojedinačni objekat na prvoj dionici koja će spajati Podgoricu i Kolašin. Od početka, izvođače radova interesuje, kažu, samo kvalitet. Iako ima prolongiranja rokova, sada im na ruku ide lijepo vrijeme, koje će, kako se nadaju potrajati.

- U ponedjeljak je urađen prvi sloj asfalta. U suštini, na mostu imaju dva sloja, taj drugi dio će se raditi u sklopu cijele dionice auto puta, radi tehnologije u izgradnji i boljeg puta. Ako nas posluži vrijeme ja mislim da bi mi do Nove godine mogli most Moračicu da završimo. Ostaće samo da finiširamo neke stvari, dekorativnu rasvjetu, uljepšavanje - naveo je Kasalica.

I svi ostali glavni objekti na autoputu - mostovi i tuneli koje izvodi kompanija Bemax su završeni. Završni radovi, odnosno radovi na odvodnjavanju, hidroizolaciji na mostovima, radovi na pripremi za asfalt i zidovi za zaštitu od buke su u završnoj fazi.

- Aktivnosti uopšte nijesu prekidane, ali su bile smanjene. Sada se aktivnosti odvijaju bukvalno kao da je ljeto. Zahvaljujući lijepom vremenu sve dionice su aktivne i gotovo svi objekti su zavrseni. Ostaje jedan dio nasipa i priprema za asfalt. Te dvije dionice već se vide i nazire se završetak, zajedno sa petljom Smokovac - kazao je Kasalica.

Nadležni su nedavno saopštili i da očekuju i da će se krajem ove ili početkom naredne godine steći uslovi za gradnju dionice od Mateševa do Andrijevice.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

19.04.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Planovi Elena grupe: Prodaja hotela Igalo, pa nove investicije

Sprečavanje uvođenja novog stečaja u Vektra Boku na ročistu krajem ovog mjeseca, od ključne je važnosti za planove novog vlasnika 33,3% akcija, privrednog drustva Elena grupe. Oni planiraju da nakon što izmire obaveze prema radnicima i Poreskoj upravi prodaju hotel Igalo i krenu u investicije. No, prije toga moraju ući u Odbor direktora u kojem su većina Brkovićevi članovi. Novi vlasnici, trećine Vektra Boke iz kompanije Elena Grup,

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.