NavMenu

Ljepote Crne Gore u ruskom izdanju magazina National Geographic Traveler

Izvor: eKapija Četvrtak, 26.11.2020. 11:05
Komentari
Podeli
(Foto: Nacionalna turistička organizacija Crne Gore)
Fotograf i novinar ruskog izdanja najčitanijeg svjetskog turističkog časopisa o putovanjima National Geographic Traveler Dmitri Telnov (Dmitry Telnov) boravio je u studijskoj posjeti Crnoj Gori, saopšteno je iz Nacionalne turističke organizacije.

Telnov, koji je prepoznatljiv po destinacijskoj fotografiji, petodnevnu studijsku posjetu našoj zemlji iskoristio je kako bi snimio fotografije prirodnih ljepota Crne Gore koje će se naći na sedam strana u ruskom izdanju magazina "National Geographic Traveler".

Pored atraktivnih turističkih lokaliteta na području Boke Kotorske, on će kroz objektiv fotoaparata ljubiteljima putovanja prikazati prirodne ljepote nacionalnih parkova Skadarsko jezero, Prokletije, Biogradska Gora i Durmitor.

- Crna Gora je savršeno mjesto za putovanje. Jedinstvena je jer je mala, a na tom malom prostoru možete pronaći toliko različitih stvari, od planina do mora. Veliki sam fan Crne Gore, koju uglavnom posjećujem ljeti, ali sada vidim da je Crna Gora idealno mjesto za odmor i van ljetnjih mjeseci. Smatram da će u budućnosti Crna Gora biti jedna od najprestižnijih svjetskih destinacija za putovanja - kaže Telnov.

Posjeta Telnova Crnoj Gori nastavak je zajedničke inicjative Nacionalne turističke organizacije Crne Gore, Turističke organizacije Tivta, hotela Regent Porto Montenegro i marine Porto Montenegro, kojom se, imajući u vidu da je zdravstvena kriza značajno usporila dinamiku putovanja i da se većina turista nalazi u etapi istraživanja svoje sledeće destinacije za odmor, želi dodatno promovisati Crna Gora putem fotografskih priča na strateški važnim emitivnim tržištima.

Fotografije Crne Gore naći će se u proljećnom izdanju časopisa National Geographic Traveler Russia za februar/mart 2021. godine, kao i na zvaničnom Instagram profilu časopisa koji bilježi više od 470.000 pratilaca.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Energija

Data saglasnost na projekat povećanja energetske efikasnosti u domaćinstvima

Vlada je na današnjoj sjednici dala saglasnost za projekat povećanja energetske efikasnosti u domaćinstvima. Ministar energetike i rudarstva, Saša Mujović, objasnio je da povećanje energetske efikasnosti znači ekonomičnije i racionalnije korišćenje resursa. - Povećanje energetske efikasnosti možemo doživjeti kao značajno sredstvo kako da smanjimo naše mjesečne izdatke po osnovu utrošene električne energije - rekao je Mujović.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.