NavMenu

Plaža u Rogamima uskoro će biti potpuno uređena - Izletište će dobiti nove sadržaje i parking ispod vijadukta (VIDEO)

Izvor: eKapija Četvrtak, 26.11.2020. 09:45
Komentari
Podeli
(Foto: Youtube.com/Screenshot/Glavni grad Podgorica)
Jedno od najpopularnijih izletišta u Podgorici, plaža ispod vijadukta u Rogamima, uskoro će dočekati Podgoričane u potpuno novom ruhu. Kako je saopšteno iz PG Biroa, uređenje plaže je u toku, a riječ je o donaciji kompanije Bemax glavnom gradu, a koje se realizuje u okviru projekta Mikro 020.

- U pitanju je investicija koju realizuje kompanija Bemax kao poklon Glavnom gradu jer je tokom rekonstrukcije starog puta prema Danilovgradu ovdje bila lagerovana izvjesna količina građevinskog materijala, a sve to je privuklo pažnju mještana i tada su društveno odgovorni ljudi iz kompanije Bemax, obećali da će plažu vratiti u prvobitno stanje. Dodatno, zahvaljujući investiciji koja premašuje 200.000 EUR u narednih nekoliko mjeseci na ovom mjestu dobićemo najljepšu plažu u Podgorici - rekao je gradonačelnih Podgorice Ivan Vuković prilikom obilaska radova.

Gradonačelnik se zahvalio kompaniji Bemax na ovoj vrijednoj donaciji, podsjećajući da je u Pipere tokom ove godine uloženo preko pola miliona eura.

- Ovo je samo dio priče koja se dešava na teritoriji ove tri mjesne zajednice koje se nalaze u Piperima, jer smo tokom ove godine na ovom području investirali preko pola miliona eura. U rekonstrukciju putne infrastrukture uložili smo 240.000 EUR, nešto preko 80.000 EUR u novu rasvjetu i 210.000 EUR u izgradnju nove vodovodne mreže za sela Gole strane i Velje brdo - naglasio je gradonačelnik.

Podjsetio je i da je u međuvremenu Pričelje dobilo najmoderniji sportski poligon u gradu.

- Sva ova priča počinje i završava se rekonstrukcijom starog puta prema Danilovgradu i smatram da, kad su Piperi u pitanju, da smo imali jednu godinu za ponos i iskreno se nadam da će finansijska situacija i naredne godine omogućiti da nastavimo istim tempom - zaključio je Vuković i zahvalio mještanima te mjesne zajednice na sugestijama i strpljenju prilikom izvođenja radova.

Predstavnica kompanije Bemax Jovana Vuksanović istakla je da je adaptacija javne površine ispod vijadukta Rogami donacija kompanije Bemax Glavnom gradu u vrijednosti od oko 200.000 EUR, dodajući da su radovi počeli u oktobru, a rok za završetak je april naredne godine.

- Radovi se izvode prema idejnom rješenju firme Arhitektonski atelje iz Podgorice u okviru kojeg je predviđena izgradnja parking zone ispod samog vijadukta, pristupnog puta do plaže kao i roštiljnjica, a betonski zidovi i roštiljnice biće obloženi kamenim oblucima - istakla je Vuksanović.

Ona je izrazila zadovoljstvo što je kompanije Bemax dio ovog projekta i naglasila da je ovo nije jedina donacija te kompanije, i da će ih sirurno biti i u narednom periodu, dodajući da će Bemax nastaviti da i u narednom periodu sve poslove obavlja na profesionalan, odgovornan i kvalitetan način.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Građevina, Turizam, sport, kultura

Izgradnja turističkog kompleksa Otrant Reefs na Velikoj plaži počinje sledeće nedelje

Naredne sedmice počeće izgradnja turističkog kompleksa Otrant Reefs na Velikoj plaži u Ulcinju, prenosu portal Ul-Info. - U subotu, 6. aprila, biti svečano postavljen kamen-temeljac za turistički kompleks Otrant Reefs na Velikoj plaži. Najavljeno je da će se ovaj kompleks prostirati na preko 40.000 kvadrata, te da će imati dva hotela sa 5 zvjezdica i 23 vile, te brojnim drugim pratećim sadržajima uz Port Milenu - prenosi portal.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.