NavMenu

Elaborat o stanju lukobrana na Škveru sa hitnim mjerama sanacije radiće firma Optimusproject iz Bijelog Polja

Izvor: Radio Jadran Srijeda, 25.11.2020. 15:54
Komentari
Podeli
(Foto: Teodora Brnjoš)
Ponuda firme Optimusproject doo iz Bijelog Polja ocijenjena je kao ispravna i najpovoljnija na drugom tenderu za izbor izvođača za izradu elaborata o stanju lukobrana Škver sa hitnim mjerama sanacije, koji je raspisalo Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom. Sa tom firmom biće zaključen ugovor o izradi elaborata.

Bjelopoljska firma će po zaključivanju ugovora imati rok od 30 dana da sačini elaborat. Vrijednost ponude koju je dostavila bjelopoljska firma bila je za oko 1.000 EUR niža u odnosu na ponuđenu tederom od 8.264,5 EUR i iznosila je 7.313 EUR bez PDV.

Podsjetićemo da je ista firma konkurisala i na prvom tenderu, ali je tada dostavila neispravnu ponudu, zbog čega je postupak bio poništen.

Na drugi tender ponudu je dostavila i firma Geot doo iz Podgorice, ali je ta ponuda ocijenjena kao neispravna.

Elaborat sa prijedlogom hitnih sanacionih mjera treba da obuhvati: mjerenje površine i zapremine postojećeg nabačaja uz lukobran, u minimalno potrebnoj mjeri da se sagleda obim radova, sa kartiranjem na postojećoj kopiji plana parcele, navodi se u javnom pozivu.

Takođe, neophodan je iskop dvije istražene jame na tijelu lukobrana radi provjere stanja nasipa i/ili konstrukcije na dijelovima na kojim voda najintenzivnije prodire odozdo na pločnik, te kartiranje oštećenja i nedostataka na objektu i izradu prijedloga hitnih sanacionih mjera.

Redosljed izvođenja radova, podgradne konstrukcije i drugo treba da omoguće što bolje iskorišćenje uskog prostora za građenje. Tehničko rješenje sanacionih mjera će uzeti u obzir sve zahtjeve vezane za funkcionisanje objekta.

Elaborat treba da sadrži: tehnički opis, predmjer i predračun radova, crteže sa neophodnim detaljima i šeme za izvođenje.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.03.2024.  |  Građevina, Turizam, sport, kultura

Kompanije bi gradile na desetine zgrada i hotela na obali Tare

Kompanije Beppler&Partners, Stablo i Irenia Investments tražile su tokom javne rasprave o nacrtu Prostorno urbanističkog plana (PUP) Kolašin da se tim planskim dokumentom omogući izgradnja hidrotehničke infrastrukture i saobraćajnica za parcele na kojima žele da grade 14 depadans objekata na samoj obali Tare. Tačnije, traženo je da u plan gradske hidrotehničke infrastrukture bude uključeno vodosnabdijevanje, kako kažu,

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.