NavMenu

Forbes o Crnoj Gori: Savršena skrivena destinacija

Izvor: eKapija Srijeda, 25.11.2020. 15:55
Komentari
Podeli
Durmitor (Foto: Teodora Brnjoš)Durmitor
Jedan od najuticajnijih i najprestižnijih svjetskih magazina Forbes objavio je listu savršenih "skrivenih" evropskih destinacija za putovanja, na kojoj se našla i Crna Gora, kao jedna od pet idealnih zemalja za one koji traže jedinstveno iskustvo.

Ovih pet zemalja, kako opisuje Forbes, obiluju prelijepim prirodnim karakteristikama i fascinantnom istorijom.

U objavljenom članku "Pet evropskih zemalja koje su savršene za putnike koji vole skrivene destinacije" Crna Gora, Srbija, Moldavija, Letonija i Slovačka istaknute su kao "podcijenjene evropske zemlje" koje treba posjetiti onda kada putovanja budu moguća.

- Bivša republika Jugoslavije, Crna Gora je 2006. godine raskinula uniju sa susjednom Srbijom da bi postala samostalna nezavisna država. Iako mala, prekrasni prirodni pejzaž zemlje čini je idealnom destinacijom za putnike koji traže skrivene dragulje u regionu Balkana - piše Forbes.

Kao mjesta koja su nezaobilazna prilikom posjete Crnoj Gori, Forbes ističe Boku Kotorsku, ali i sjever Crne Gore, naročito Nacionalni park Durmitor.

- Boka Kotorska, mjesto UNESCO-ve svjetske baštine, počiva na rubu Jadranskog mora, nudeći spektakularni niz istorijskih građevina uokvirenih visokim i snažnim zidinama. Nakon istraživanja istorijskog primorskog regiona Crne Gore, obavezno se uputite na sjever do netaknutog nacionalnog parka Durmitor, gde posjetioci mogu da šetaju duž Dinarskih Alpa - piše u tekstu koji je objavio magazin Forbes.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.03.2024.  |  Energija, Finansije

Rok za prijave za Solari 5000 produžen do kraja marta

Elektroprivreda (EPCG) je zbog velikog interesovanja javnosti rok za prijavu za projekat Solari 5000+ produžila do 31. marta, a do sada je za ovaj projekat pristiglo 565 prijava od građana i privrede. To su Vijestima zvanično kazali iz državne energetske kompanije. Solari 5000+ najavljen je krajem 2022. godine, vrijedan je 70 mil EUR, a kroz njega je planirano ugrađivanje solarnih panela ukupne snage 70 megavata (MW) na domaćinstvima,

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.