NavMenu

Evropske berze na devetomjesečnom maksimumu

Izvor: Tanjug Srijeda, 25.11.2020. 12:30
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Ti_ser/shutterstock.com)Ilustracija
Akcije na evropskim berzama neznatno su se spustile danas, ali su i dalje oko devetomjesečnog maksimuma, podstaknute najavama o postepenom ublažavanju mjera ograničenja protiv koronavirusa i rastućim nadama investitora da će ekonomska aktivnost uskoro biti normalizovana.

Panevropski indeks STOKS 600 skliznuo je za 0,1% na trgovanju u 9:30 po srednjoevropskom vremenu, ali je i dalje na najvišem nivou u poslednjih devet mjeseci, prenosi Reuters.

Indeks Frankfurtske berze DAKS je takođe popustio za 0,1%, italijanske akcije su potonule za 0,2%, dok je francuski KAK 40 indeks ostao stabilan.

Njemačka i Velika Britanija objavile su planove prema kojima će dozvoliti okupljanja ljudi uz mjere ograničenja za Božić, dok će Francuska ovog vikenda početi da ublažava mjere zatvaranja posle snažog pada broja novih korona infekcija i hospitalizacija.

Britanski indeks FTSE 250, koji prati cijene akcija preduzeća sa srednjom kapitalizacijom, krenuo je nizbrdo nakon što je visoki funkcioner EU izjavio da Evropska komisija ne može da garantuje da će trgovinskog sporazuma sa Britanijom nakon njenog izlaska iz bloka i da će naredni dani biti presudni u tom pogledu, navodi Reuters.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Energija

Data saglasnost na projekat povećanja energetske efikasnosti u domaćinstvima

Vlada je na današnjoj sjednici dala saglasnost za projekat povećanja energetske efikasnosti u domaćinstvima. Ministar energetike i rudarstva, Saša Mujović, objasnio je da povećanje energetske efikasnosti znači ekonomičnije i racionalnije korišćenje resursa. - Povećanje energetske efikasnosti možemo doživjeti kao značajno sredstvo kako da smanjimo naše mjesečne izdatke po osnovu utrošene električne energije - rekao je Mujović.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.