NavMenu

Mojkovac uskoro dobija pasarelu koja će spajati centar grada sa budućim sportskim sadržajima - Investicija vrijedna 2,2 mil EUR

Izvor: eKapija Srijeda, 25.11.2020. 12:33
Komentari
Podeli
(Foto: Uprava javnih radova)
Izgradnja pasarele u Mojkovcu, preko magistralnog puta Podgorica-Bijelo Polje, u koju su Vlada Crne Gore i Uprava javnih radova investirale oko 2,2 mil EUR, u završnoj je fazi.

Riječ je o značajnom projektu u cilju valorizacije prostora nekadašnjeg jalovišta kao sportsko-rekreativne zone.

- Pasarela će omogućiti bezbjedniju i efikasniju vezu centra grada sa budućim sportskim sadržajima, a biće prilagođena kako pješacima, tako i biciklistima i osobama sa smanjenom pokretljivošću - saopšteno je iz Uprave javnih radova.

Širina mosta preko magistrale je sedam metara, a njegova ukupna dužina iznosi 62,65 metara. Silazna rampa je širine pet metara i dužine 176,66 metara. Kružni dio pasarele sadržaće "zeleni trg" sa podnim fontanama, lift nosivosti osam osoba, rasvjetu i drvene klupe.
Budući izgled pasarele (Foto: Vlada Crne Gore)Budući izgled pasarele
- Završeni su kompletni radovi u okviru prve faze, koji su obuhvatili izradu armirano-betonske konstrukcije mosta i spiralne rampe, dio instalacija jake struje, vodovoda i kanalizacije, betoniranje temelja, zidova, ploča podnih fontana, kaskadnih žardinjera, ugradnju kamene podloge, obradu fasadnih zidova - navode iz UJR.

U okviru druge faze, za koju se očekuje da će biti završena do kraja godine, preostalo je postavljanje nadstrešice na mostu, instaliranje lifta i uređenje terena, nakon čega će biti sproveden postupak tehničkog prijema objekta.

- Na prostoru bivšeg jalovišta Uprava javnih radova je tokom protekle godine realizovala i projekat izgradnje pratećih sadržaja, koji su obuhvatili pješačke staze sa rasvjetom i klupama, u vrijednosti od 154.300 EUR - zaključuje se u saopštenju.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.03.2024.  |  Energija, Finansije

Rok za prijave za Solari 5000 produžen do kraja marta

Elektroprivreda (EPCG) je zbog velikog interesovanja javnosti rok za prijavu za projekat Solari 5000+ produžila do 31. marta, a do sada je za ovaj projekat pristiglo 565 prijava od građana i privrede. To su Vijestima zvanično kazali iz državne energetske kompanije. Solari 5000+ najavljen je krajem 2022. godine, vrijedan je 70 mil EUR, a kroz njega je planirano ugrađivanje solarnih panela ukupne snage 70 megavata (MW) na domaćinstvima,

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.