Izvor: eKapija | Utorak, 24.11.2020.| 09:49
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Šta o cirkularnoj ekonomiji misle kompanije - Upravljanje otpadom i dalje u fokusu

Ilustracija
Ilustracija (Foto: Pixabay/Joseph Mucira)
Dizajn usmjeren na smanjenje otpada je najvažniji da bi se neki proizvod nazvao cirkularnim, vjeruju kompanije koje posluju u domenu cirkularne ekonomije, ali većina se fokusira na upravljanje otpadom, dok se najmanje bave popravkom proizvoda i razvojem platformi za dijeljenje - pokazuje istraživanje sprovedeno među 155 kompanija iz Italije i Holandije.

Cilj kvalitativnog istraživanja bio je da se vidi kako kompanije koje se smatraju pionirima cirkularne ekonomije razumiju ovaj koncept. Najveći broj, 45% spada u mikrokompanije sa do 9 zaposlenih, 21% su kompanije sa 10-49 zaposlenih.

U istraživanju su učestvovale kompanije sa relativnom dugom istorijom u ovoj oblasti, polovina ispitanika ima cirkularni proizvod ili je implementirala cirkularna operativna rješenja tokom više od dvije godine.

Fokus većine kompanija je na upravljanju otpadom, dok većina kompanija barem dio poslovnih aktivnosti sprovodi u sektoru reciklaže. Tri od četiri kompanije, tačnije njih 71%, implementira više od jedne cirkularne prakse, a najčešća je izdvajanje proizvoda, materijala i energije iz otpada. Sledeće je povećanje energetske efikasnosti i efikasnosti materijala kroz smanjenje, prenamjenu i ponovnu upotrebu. Najmanje primijenjena praksa je obezbjeđenje platforme za dijeljenje, zatim popravka proizvoda.

Od sedam predloženih karakteristika cirkularne ekonomije, najveći broj ispitanika se složio da je izjava koja je najznačajnija za cirkularnu ekonomiju: Proizvodi su dizajnirani na način koji eliminiše otpad. S druge strane, smatrali su da koncept cirkularne ekonomije najmanje opisuje izjava da su to biznisi koji podrazumevaju održavanje proizvoda, popravke, recikliranje djelova i zamjenu proizvoda. Objašnjenje za ovaj neočekivani nalaz možda leži u strukturi ispitanika, čiji najveći dio dolazi iz proizvodnje, a ne uslužnih djelatnosti.

Značajan nalaz koji zahtijeva dalju razradu je da veći broj ispitanika vjeruje da cirkularna ekonomija povećava ekološki uspjeh kompanije, nego ekonomsku profitabilnost i socijalnu jednakost u kompanijskom vrednosnom lancu. Istraživanje je pokazalo i da kompanije ne prave značajnu razliku između održivosti i cirkularnosti, kao i da su umjereno zainteresovane za dobijanje eksternih ekspertskih savjeta za dalji razvoj njihove cirkularnosti.

Istraživanje je urađeno u okviru evropskog istraživačkog projekta Crest koje je podržao Horizon 2020, a autori planiraju da prošire istraživanje na Francusku i Portugal.

M. D.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.
Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Testiraj besplatno!
Prijavite se na naš dnevni ekonomski bilten koji će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana.
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.
Testiraj besplatno!
Testiraj besplatno!
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima.
Testiraj besplatno!

Ako ste već korisnik, ulogujte se:
Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE
Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE