Izvor: eKapija | Utorak, 24.11.2020.| 08:26
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Od srijede na snazi nove mjere u Crnoj Gori - Skraćeno radno vrijeme ugostiteljskih i uslužnih objekata, produžena zabrana napuštanja mjesta stanovanja

Ilustracija
Ilustracija (Foto: Pixabay.com/Anrita1705)
Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti (NKT) odlučilo je u ponedeljak, na sjednici kojom je predsjedavao predsjednik dr Kenan Hrapović, da skrati za dva sata vrijeme rada ugostiteljskih i uslužnih subjekata i da za toliko produži period zabrane napuštanja objekata stanovanja.

- Zbog izuzetno složene epidemiološke situacije NKT je na predlog Instituta za javno zdravlje Crne Gore odlučilo je da skrati radno vrijeme ugostiteljskih i uslužnih djelatnosti, koji će umjesto od 7 do 20, sada raditi od 7 do 18 sati. Takođe, produžena je i mjera zabrane napuštanja objekta stanovanja, i to sa sadašnjih od 21 do 5 na od 19 do 5 časova narednog dana. Mjere će se primjenjivati od srijede, 25. novembra 2020. u ponoć do 8. decembra do kada se produžava se i primjena mjera donijetih 13. novembra - saopšteno je iz Vlade.

Kako ističu, Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti je, sagledavajući epidemiološku situaciju sa jedne strane i ekonomsku sa druge i ovog puta donijelo dobro odmjerene mjere sa ciljem da one u najmanjem mogućem obimu pogode građane, privredu i preduzetnike, a da daju očekivani rezultat.

- NKT poziva građane da u potpunosti poštuju sve mjere jer je to jedini način suzbijanja širenja koronavirusa. Sagledavajući zdravstvenu situaciju NKT je ocijenilo da je naš zdravstveni sistem zahvaljujući dobrom planiranju, pravovremenim aktivnostima i stručnosti i požrtvovanju zdravstvenih radnika i dalje sposoban da se, uprkos zabrinjavajućem stepenu infekcije, odupre pandemiji. NKT je sagledao i ogromno opterećenje zaposlenih u primarnoj zdravstvenoj zaštiti i pokrenuo proces čiji je cilj rasterećenje primarnog zdravstvenog sektora - zaključuje se u saopštenju.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.