NavMenu

Hotel Novi u Igalu među rijetkim otvoren i tokom zime

Izvor: Radio Jadran Ponedjeljak, 23.11.2020. 12:56
Komentari
Podeli
(Foto: Aleksandar Parezanović)
Prema posljednjim podacima Turističke organizacije u Herceg Novi i dalje radi 16 hotela. To su Play, Casa del mare Mediterraneo, Vojvodina, Novi, garni hotel Olimpija plus, garni hotel Vila Margot, mali hotel Ellena, ACD, apart hotel Katunjanin, Plaža, garni hotel Villa Aleksandar, stari dio Instituta, Lighthouse koji će raditi tokom zime, Azzuro, apart hotel Kukoljac i motel Pavlović. Mnogi će, ipak, do kaja mjeseca biti prinuđeni da stave ključ u bravu.

Među rijetkim hotelskim objektima koji su radili tokom čitave godine je mali Hotel Novi, u Igalu. U njemju je smješteno 12 gostiju iz Libije od početka godine. Razlog njihovog boravka su terapijski tretmani u Institutu Igalo. Zahvaljujući njima, hotel uspijeva da servisira obaveze prema osam zaposlenih, s obzirom da su brojne rezervacije za ovu sezonu otkazane.

Kao i kod većine hotelijera i ugostitelja, Hotel Novi bilježi pad u poslovanju za oko 90% u odnosu na prošlu godinu, koja je prema riječima vlasnika hotela, Kaća Jančića bila izuzetna:

- Jasnog plana za period pred nama nemamo, kao ni mnogi iz ovog sektora. Za sada radimo, ne planiramo da zatvoramo hotel, ali svakako pratimo epidemiološku situaciju i prema tome ćemo se odrediti. Nadam se da će naši gosti iz Libije ostati i kad se zatvori Institut i da će uspjeti nešto od terapija da ostvare možda u OB Meljine - navodi Jančić.

Pored gostiju iz Libije, tokom ljeta su imali svega 15-ak dolazaka, uglavnom domaćih gostiju, nešto manje iz Bosne i Hercegovine, dok je veliki broj rezervacija otkazan. Smještaj i ishranu tokom ljeta nudili su po cijeni od 15 eura dnevno. Ohrabruje to što ima interesovanja gostiju za sljedeću sezonu. Pozivaju i pitaju za cijene u sljedećoj sezoni, kaže Jančić.

Period do naredne sezone iskoristiće za manje uređivanje hotela, koje inače rade svake godine, počev od krečenja.

Hotel Novi kategorisan je sa 3 zvjezdice i broji 65 ležaja, 32 sobe, 2 apartmana. Nudi uslugu polupansiona.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

U Crnoj Gori predviđena izgradnja 260 km auto-puteva i oko 200 km brzih saobraćajnica

U Crnoj Gori predviđena je izgradnja 260 kilometara auto-puteva i oko 200 kilometara brzih saobraćajnica. Tako će se u narednom periodu nastaviti intezivne aktivnosti Monteputa na daljoj izradi idejnih rješenja, sa fokusom na dionicu autoputa Podgorica - Bar, kao i kreiranja neophodnih preduslova za uključivanje preostale saobraćajne infrastrukture u Prostorni plan Crne Gore. Kako je saopšteno nakon prve sjednice Savjeta za javne

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.