NavMenu

Uprava za saobraćaj preusmjerila 720.000 EUR za eksproprijaciju zemljišta za potrebe izgradnje i rekonstrukcije puteva

Izvor: eKapija Petak, 20.11.2020. 08:53
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Milos Muller/shutterstock.com)Ilustracija
Uprava za saobraćaj preusmjeriće 720.000 EUR za rješavanje imovinsko-pravnih odnosa za izgradnju puta Cetinje-Čevo, zatim izgradnju bulevara Podgorica-Danilovgrad i rekonstrukciju puta Dinoša-Cijevna Zatrijebačka.

Naime, kako je saopšteno iz Vlade, Uprava za saobraćaj uputila je Ministarstvu finansija zahtjev u kome navodi da je u decembru 2019. godine deponovala sredstva na račun depozita za eksproprijaciju u ukupnom iznosu od 4,3 mil EUR za potrebe rješavanja imovinsko-pravnih odnosa za izgradnju bulevara od Tivta do Jaza.

Kako je Uprava ove godine na drugim gradilištima utrošila sva sredstva budžetom predviđena za eksproprijaciju, tražila je od Ministartsva finansija saglasnst da dio sredstava namijenjenih za eksproprijaciju zemljišta za potrebe izgradnje bulevara Jaz-Tivat presumjeri na duge projekte.

- Ministarstvo finansija dalo je saglasnost da se 720.000 EUR preusmjeri za izgradnju puta Cetinje-Čevo, bulevara Podgorica-Danilovgrad i rekonstrukciju puta Dinoša-Cijevna Zatrijebačka - navodi se u dokumentu koji je objavila Vlada.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Energija, Industrija, Građevina

Zemljište za gradnju vjetroparka u Šavniku zakupiće konzorcijum podgoričkih firmi

Ministarstvo prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine zaključilo je ugovor o dugoročnom zakupu na period od 30 godina državnog zemljišta zbog izgradnje vjetroelektrane na lokalitetu Sinjajevina u opštini Šavnik, sa konzorcijumom podgoričkih kompanija N1, Sistem-MNE i Permonte, saopšteno je Pobjedi iz tog resora. Vlasnici kompanije N1 su Nebojša Kažić i Milan Rapaić sa po 25% učešća u kapitalu. Polovina firme N1 pripada

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.