NavMenu

Komercijalni i javni emiteri oslobođeni plaćanja četvrte kvartalne naknade

Izvor: RTCG Srijeda, 18.11.2020. 13:19
Komentari
Podeli
(Foto: Tomislav Pinter/shutterstock.com)
Savjet Agencije za elektronske medije (AEM) odlučio je da se komercijalni i javni emiteri oslobode plaćanja IV kvartalne naknade čiji je ukupan iznos 80.000 eura.

- U cilju obezbjeđenja dodatne podrške medijima u očuvanju kontinuiteta njihovog rada u situaciji izazvanoj širenjem korona virusa COVID-19, Savjet Agencije za elektronske medije (SAEM) je, na danas održanoj sjednici, odlučio da se komercijalni i javni emiteri (RTV) oslobode obaveze plaćanja četvrte kvartalne rate naknade za emitovanje za 2020. godinu. Na ovaj način, obaveze emitera biće umanjene za oko 80.000 EUR - navodi se u saopštenju AEM-a.

Podsjećaju da je SAEM i u martu ove godine, emitere oslobodio obaveze plaćanja druge kvartalne naknade u iznosu od oko 80.000 EUR, čime ukupan iznos pomoći emiterima u 2020. godini iznosi oko 160.000 EUR.


- SAEM je u kontinuitetu pratio uticaj već sprovedenih mjera i efekte mjera na poslovanje emitera i Agencije u 2020. godini. Pri tome, pokušao je da pomiri potrebu za pružanjem pomoći, sa jedne strane, i obavezu racionalnog planiranja i namjenskog trošenja sredstava kojima raspolaže Agencija - navodi se u saopštenju.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

16.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj, Turizam, sport, kultura

Nova sezona, stari problemi: Fali sezonaca, inspektora, granične policije, parking prostora, boljih saobraćajnica

Nedostatak sezonske radne snage, autobuskog prevoza sa podgoričkog aerodroma od centra Glavnog grada, neriješeno pitanje buke i čistoće, loša saobraćajna povezanost, saobraćajne gužve i gužve na graničnim prelazima, nedovoljan broj službenika granične policije na primorja, nemogućnost strancima da plate parking mjesta SMS-om, neadekvatan inspekcijski nadzor, izostanaka organizovane pripravnosti pojedinih domova zdravlja

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.