NavMenu

Mojkovac dobija kondo hotel Black Pine sa četiri zvjezdice - Početak izgradnje planiran na proljeće 2021, investicija vrijedna 10,57 mil EUR

Izvor: eKapija Srijeda, 18.11.2020. 08:55
Komentari
Podeli
(Foto: Vlada Crne Gore/Printscreen)
Preduzeće North Development, čiji je osnivač podgorička kompanija Čelebić, planira izgradnju kondo hotela Black Pine u Mojkovcu.

Ova investicija je, zajedno sa kompleksom Amma Resort u Čanju iza kojeg takođe stoji kompanija Čelebić, uvrštena u Listu razvojnih projekata u oblasti turizma, saopšteno je iz Vlade Crne Gore.

- U dokumentaciji koja je dostavljena Ministarstvu održivog razvoja i turizma, navedena je namjera kompanije da izgradi hotel Black Pine, po kondo modelu poslovanja, sa 4 zvjezdice u Mojkovcu. Ukupan kapacitet hotela biće 174 smještajne jedinice - navodi se u dokumentu koji je objavila Vlada Crne Gore.

Predračunska vrijednost investicije iznosi 10,57 mil EUR sa PDV-om, a namjera investitora je da u okviru kompleksa otvori 144 radna mjesta.

- U cilju potvrde raspoloživosti finansijskih sredstava za realizaciju projekta, podnosilac prijave je dostavio korporativnu garanciju izdatu od strane preduzeća Čelebić DOO, koje je osnivač i 100% vlasnik preduzeća D.o.o. North Development, kao podnosioca prijave. Pomenutom garancijom u iznosu od 5 mil EUR u korist Vlade Crne Gore garantuje se realizacija planirane investicije iz dinamičkog plana investicije, biznis plana i revidovanog glavnog projekta - stoji u dokumentaciji.

U skladu sa navodima iz biznis plana, povraćaj investicije se očekuje u roku od 12 godina od početka rada hotela. Kao sastavni dio Biznis plana dostavljen je i detaljan dinamički plan realizacije investicije, koji predviđa da izgradnja hotela počne 1. marta 2021. godine, a da radovi budu završeni do 1. septembra 2022. godine.

- Takođe, navedeno je da je planirano finansiranje iz sopstvenih sredstava, a namjera investitora je da u okviru programa ekonomskog državljanstva, u skladu sa zakonom, na tržište za prodaju ponudi sve smještajne kapacitete - piše u dokumentu koji je objavljen na sajtu Vlade Crne Gore.

Lista razvojnih projekata u oblasti turizma sada broji ukupno 13 investicija. Osim novih investicija - Amma Resort u Čanju i Black Pine u Mojkovcu, na listi su još i hoteli Kolašin Resort & Spa, Breza, Bjelasica 1450, K16, zatim hotel D sa depadansom E, te kompleksi Elite Hotel & Residence i Montis hotel & resort u Kolašinu. Na listi su i Durmitor Hotel and Villas i Bobotov hotel and resort na Žabljaku, Kraljičina plaža u Miločeru i Boka Place u Tivtu.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Otvoreni i zatvoreni i olimpijski bazen, teretana, restoran, SPA centar... - Šta će sve imati budući kompleks akvatik centra u Baru

Kompleks akvatik centra u Baru gradiće se na parceli od preko 18.000 kvadrata, imaće olimpijski bazen, pomoćni bazen, otvoreni baze, te kompezacioni i bazen za dezinfekciju nogu. Uz to, planirani su i dodatni sadržaji koji će dodatno obogatiti ponudu nacionalnog akvatik centra, ali i omogućiti organizaciju velikih sportskih događaja u Baru. Podsjetimo, Opština je raspisala tender za izradu idejnog rješenja, nakon što je nedavno od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.