NavMenu

Kompleks intermodalnog terminala i logističkog centra u Batajnici prostiraće se na 82,5 ha - Pogledajte kako će izgledati (VIDEO)

Izvor: eKapija Nedjelja, 15.11.2020. 08:59
Komentari
Podeli
(Foto: YouTube/screenshot/ EU u Srbiji)
Delegacija Evropske unije u Srbiji objavlia je snimak projektovanog izgleda budućeg intermodalnog terminala u Batajnici, čija je gradnja počela u petak 13. novembra.

Kako prensi Tanjug, kompleks intermodalnog terminala i logističkog centra prostiraće se na ukupno 82,5 ha, između željezničke stanice Batajnica i autoputa E75.

Kapacitet intermodalnog terminala biće 80.000 kontejnera.

Lokacija u Batajnici izabrana je zbog ukrštanja željeznickog i drumskog Koridora 10, kao i blizine aerodroma Nikola Tesla.

Predviđeno je da tu stižu vozovi sa kontejnerima iz jadranskih luka i evropskih centara, gdje će se pretovarati i skladištiti i kamionima distribuirati do krajnjih korisnika.

Terminal će se sastojati od dva pretovarna kolosjeka za kontejnere i jedan dodatni kolosek za lokomotivu, saobraćajne trake za prolaz kamiona i kontejnerskog skladišta.

Imaće i carinski magacin, postrojenje za održavanje, administrativno-kontrolnu i carinsku zgradu.

Projekat je predviđen kroz realizaciju IPA sredstava, ukupne vrijednosti 15,5 mil EUR, dok će se nabavka opreme i tehnička pomoć operateru ukupne vrijednosti 2,9 mil EUR finansirati iz budžeta Republike Srbije.

Izvođač je austrijska firma Strabag, nadzor vrši Eptisa, a projektant je konzorcijum Egis International/City net.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

U Crnoj Gori predviđena izgradnja 260 km auto-puteva i oko 200 km brzih saobraćajnica

U Crnoj Gori predviđena je izgradnja 260 kilometara auto-puteva i oko 200 kilometara brzih saobraćajnica. Tako će se u narednom periodu nastaviti intezivne aktivnosti Monteputa na daljoj izradi idejnih rješenja, sa fokusom na dionicu autoputa Podgorica - Bar, kao i kreiranja neophodnih preduslova za uključivanje preostale saobraćajne infrastrukture u Prostorni plan Crne Gore. Kako je saopšteno nakon prve sjednice Savjeta za javne

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.