NavMenu

U planu rekonstrukcija Ržaničkog mosta na rijeci Cijevni u Tuzima - Raspisan tender za izradu glavnog projekta

Izvor: eKapija Petak, 13.11.2020. 12:10
Komentari
Podeli
(Foto: Shutterstock/Predrag Jankovic)
Opština Tuzi rapisala je javni poziv za izradu glavnog projekta rekonstrukcije Ržaničkog mosta. Za ovaj posao opština je opredijelila 41.322,31 EUR.

Kako se navodi u tenderskoj dokumentaciji, most čija je rekonstrukcija predmet projektovanja, nalazi se u Tuzima na Rijeci Cijevni i dio je primarne putne mreže, odnosno magistralnog pravca M-4 (ranija oznaka M-2). Most nije izgrađen u skladu sa smjernicama PUP-a, neosvijetljen je, sa uskim trotoarima, sa oštećenom zaštitnom ogradom i kolovoznim zastorom.

- Rekonstrukcija mosta je predviđena PUP-om Podgorice i DUP-om Karabuško polje. Prilikom izrade navedene projektne dokumentacije, izvršiti usklađivanje sa idejnim rješenjem i glavnim projektom svih faza rekonstrukcije saobraćajnice Podgorica-Tuzi - navodi se.

Iz Opštine ističu da je cilj i svrha izrade tehničke dokumentacije je povećanje bezbjednosti odvijanja saobraćaja na dionici putnog pravca koji je predmet tehničke dokumentacije.

- Predmet tehničke dokumentacije je izrada idejnog rješenja i glavnog projekta rekonstrukcije Ržaničkog mosta na Rijeci Cijevni, u zahvatu PUP-a Podgorice, u dužini od oko 70 metara. Projektant je dužan da prouči svu tehničku dokumentaciju koja je do sada urađena za ovaj putni pravac i uklopi projekat mosta sa istim. Kroz projekat je neophodno predvidjeti faznu realizaciju, na taj način, da faza predstavlja funkcionalnu cjelinu. Prilikom dostavljanja ponuda, smatraće se da je ponuđač izvršio obilazak predmetne dionice puta prije davanja ponude - stoji između ostalog u dokumentaciji.

Pravo učešća na tenderu imaju svi ponuđači koji ispune tražene uslove.

Rok za dostavljanje ponuda je 30. novembar 2020. godine u 9 sati. Njihovo javno otvaranje održaće se istog dana u 9:30. Odluka o izboru najpovoljnije ponude, odnosno odluka o poništenju postupka javne nabavke donijeće se u roku od 60 dana od dana otvaranja ponuda.

Detalje tendera možete vidjeti OVDJE.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Energija

Data saglasnost na projekat povećanja energetske efikasnosti u domaćinstvima

Vlada je na današnjoj sjednici dala saglasnost za projekat povećanja energetske efikasnosti u domaćinstvima. Ministar energetike i rudarstva, Saša Mujović, objasnio je da povećanje energetske efikasnosti znači ekonomičnije i racionalnije korišćenje resursa. - Povećanje energetske efikasnosti možemo doživjeti kao značajno sredstvo kako da smanjimo naše mjesečne izdatke po osnovu utrošene električne energije - rekao je Mujović.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.