NavMenu

Alpha company planira izgradnju turističkog kompleksa sa 4 zvjezdice na Luštici - Raspisan nagradni konkurs za arhitektonsko urbanističko rješenje

Izvor: eKapija Petak, 06.11.2020. 10:11
Komentari
Podeli
(Foto: Opština Herceg Novi/Konkursna dokumentacija)
Kompanija Alpha company iz Bara planira izgradnju turističkog naselja u Zabrđu, na poluostrvu Luštica. Na zahtjev investitora koga zastupa Mikalai Biladzid iz Bjelorusije, Sekretarijat za prostorno planiranje i izgradnju Opštine Herceg raspisao je nagradni konkurs za izradu arhitektonsko urbanističkog rješenja turističkog naselja koje će se prostirati na površini od 18.003 m2.

Konkurs je nacionalni, opšti, projektni, jednostepeni i anonimni.

Predmetna lokacija, koja je u privatnom vlasništvu, nalazi se na poluostrvu Luštica. Lokacija je svojom veličinom, planiranom namjenom, blizinom obale i vizuelnom eksponiranošću u sagledavanju ovog dijela poluostrva Luštica, ocjenjena kao posebno vrijedna.

Kako se može vidjeti u konkursnoj dokumentaciji, lokacija je poligonalnog oblika, a kako je već navedeno, kompleks će se graditi na površini od 18.003 m2.

- Lokacija je poligonalnog oblika, sa značajnom denivelacijom početne i krajnje zone terena. Katastarske parcele 134/3 i 134/6 K.O. Zabrđe, sa namjenom javnog nekategorisanog puta, koje nisu predmet ovog konkursa, predmetnu lokaciju dijele na dvije prostorne zone, koje će obzirom da su u međusobnoj neposrednoj blizini i u istom vlasništvu, biti planirane kao jedna funkcionalna cjelina - turističko naselje - navodi se u dokumentaciji.

Konkursnim rješenjem na području obuhvata predvidjeti izgradnju turističkog naselja sa pratećom infrastrukturom.

- Turističko naselje planirati kao jednu funkcionalnu cjelinu koju planirani nekategorisani put dijeli na dvije prostorne cjeline. Na sjevernom dijelu koji je bliži morskoj obali, predviđena je izgradnja centralnog, osnovnog objekta turističkog naselja - hotelskog tipa, dok je izgradnja preostalih pratećih sadržaja i turističkih vila predviđena u južnom dijelu. Kategorija turističkog naselja je 4 zvjezdice - stoji u dokumentaciji.

Primarni sadržaji turističkog naselja su objekat hotela i vile.

- Osnovni cilj konkursa je obezbijediti najkvalitetnije arhitektonsko urbanističko rješenje turističkog naselja lokaciji. Od konkursnih radova se očekuje da vrednujući zatečene karakteristike uže i šire lokacije, posebno zatečena svojstva prirodnog konteksta, ostvari promišljeno uklapanje planiranih objekata u zatečeni i planirani kontekst i ponudi optimalno funkcionalno rješenje planiranih programskih sadržaja. Očekuje se inovativan pristup kod prostornih i arhitektonsko-oblikovnih rješenja kao i upotreba materijala, a u skladu sa namjenom objekata i planskim smjernicama - navodi se.

Pravo učešća na konkursu imaju sva fizička i pravna lica koja ispunjavaju uslove definisane ovim konkursom.

Konkurs je otvoren od 30. oktobra do 30. decembra 2020. godine do 14 sati.

Kako se navodi u dokumentaciji, visina sredstava za konkursni fond iznosi 24.500 EUR.

Nagradni fond iznosi 17.000 EUR i biće raspoređen na sljedeći način:
I NAGRADA - 8.000 EUR
II NAGRADA - 5.000 EUR
III NAGRADA - 3.000 EUR
Dva otkupa od po 500 EUR

Ukupan fond za troškove žirija, izvjestilaca i organizacije, iznosi 7.500.00 eura. Iznosi su navedeni u neto vrijednosti u kojoj će i biti isplaćeni.

Više informacija u konkursu možete vidjeti OVDJE.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Građevina, Turizam, sport, kultura

Izgradnja turističkog kompleksa Otrant Reefs na Velikoj plaži počinje sledeće nedelje

Naredne sedmice počeće izgradnja turističkog kompleksa Otrant Reefs na Velikoj plaži u Ulcinju, prenosu portal Ul-Info. - U subotu, 6. aprila, biti svečano postavljen kamen-temeljac za turistički kompleks Otrant Reefs na Velikoj plaži. Najavljeno je da će se ovaj kompleks prostirati na preko 40.000 kvadrata, te da će imati dva hotela sa 5 zvjezdica i 23 vile, te brojnim drugim pratećim sadržajima uz Port Milenu - prenosi portal.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.