NavMenu

Na Hajli u toku izgradnja žičare vrijedne 9 mil EUR - Montirana početna stanica i pet nosećih stubova, završetak radova očekuje se početkom 2022. (VIDEO)

Izvor: eKapija Četvrtak, 05.11.2020. 15:52
Komentari
Podeli
Izgradnja žičare na Hajli (Foto: Uprava javnih radova)Izgradnja žičare na Hajli
Izgradnja šestosjedne i sklopive žičare na novom planinskom centru Štedim na Hajli, na području rožajske opštine, teče planiranom dinamikom, a do danas su postavljeni početna stanica i pet od predviđenih 12 nosećih stubova, saopšteno je iz Uprave javnih radova.

- Izvođač radova, sarajevsko predzeće Strucon, planira da narednih dana montira i šesti stub, a radovi će trajati sve dok to budu dozvoljavale vremenske prilike - navodi se u saopštenju.

Riječ je o projektu koji Uprava javnih radova i Vlada Crne Gore realizuju po principu "projektuj i izgradi", ukupne ugovorene vrijednosti 9 mil EUR. Ukoliko ne dođe do otežavajućih okolnosti, očekuje se da radovi budu završeni početkom 2022. godine.

- Početna stanica žičare nalazi se na nadmorskoj visini od 1.738 metara, a krajnja na 2.119 metara. Njena dužina je blizu 1,4 kilometra, vrijeme vožnje je pet minuta, a planiranih 70 korpi ima kapacitet 2.600 skijaša na sat - ističu se u saopštenju.

Most na Kaluđerskom lazu (Foto: Uprava javnih radova)Most na Kaluđerskom lazu
Uprava javnih radova već nekoliko mjeseci realizuje i zahtjevan posao izgradnje pristupne saobraćajnice od Rožaja do lokaliteta Štedim, na kojem će se nalaziti bazna stanica, u dužini od 7,2 kilometra.

- Najveći dio puta je već asfaltiran, a u toku je izgradnja mosta na Kaluđerskom lazu i priprema za asfaltiranje dijela saobraćajnice koji se spaja sa mostom. Planinski vrhovi Hajle prepoznati su kao atraktivna turistička destinacija, čijom će valorizacijom Rožaje postati novi centar zimskog turizma. Procijenjena vrijednost objekata i radova u okviru ovog kompleksa je 18 mil EUR - zaključuje se u saopštenju Uprave javnih radova.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Ellena group želi oporavak Boke i otvaranje hotela Plaža

Kompanija Ellena group iz Herceg Novog, koja je početkom aprila postala vlasnik 33% akcija u Vektra Boki, uputila je zahtjev stečajnom sudiji u Vektri Montenego (koja ima 59% akcija u Vektra Boki) Draganu Vukčeviću i stečajnom upravniku Radojici Grbi za sazivanje vanredne Skupštine akcionara "Vektra Boke". To je "Vijestima" kazao vlasnik Ellena group Danilo Matijašević. Teme vanredne Skupštine akcionara bile bi imenovanje novog upravnog

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.