NavMenu

U Podgorici počela izgradnja Bulevara Veljka Vlahovića vrijednog 4,6 mil EUR

Izvor: eKapija Petak, 30.10.2020. 12:43
Komentari
Podeli
(Foto: mihalec/shutterstock.com)
U Podgorici je u petak, 30. oktobra, počela izgradnja Bulevara Veljka Vlahovića na Starom Aerodromu. Kako je saopšteno iz PG Biroa, vrijednost ovog projekta je 4,6 mil EUR.

Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković izrazio je zadovoljstvo zbog početka izgradnje jedne od najvažnijih saobraćajnica, ne samo za ovaj dio grada, već i za Podgoricu u cjelini.

- Bulevar Veljka Vlahovića, nešto je na šta je Stari aerodrom čekao godinama i decenijama i zato nam je veoma drago što konačno ulazimo u realizaciju ove važne investicije. Dužina bulevara iznosi gotovo 1.900 metara i mislim da to samo govori i o obimu posla, ali i o tome šta će ova saobraćajnica značiti za ljude koji žive u neposrednoj blizini, budući da je projekat takav da je planirana izgradnja šest traka, tako da će na pojedinim mjestima imati poprečni profil identičan onom koji imamo na autoputu. Dakle, širina bulevara na pojedinim mjestima će iznositi preko 45 metara - saopštio je Vuković naglašavajući da je vrijednost ovog kapitalnog infrastrukturnog projekta 4.600.000 EUR.

Rok za izgradnju je 30 mjeseci, a uzimajući u obzir činjenicu da na ovom potezu nema neriješenih imovinsko-pravnih odnosa, Vuković je izrazio uvjeravanje da će i ovaj posao biti realizovan u predviđenim rokovima.


Gradonačelnik je takođe iskazao zahvalnost Upravi javnih radova i direktoru Nuhodžiću.

- U proteklom periodu, malo je reći da smo imali izuzetnu saradnju i snažnu podršku i sve ono što su bile inicijative Glavnog grada podržano je sa njihove strane, uključujući i ovaj projekat kao i projekat čija realizacija uskoro kreće, a to je izgradnja novog Zmaj Jovinog bulevara. Sa ove dvije saobraćajnice Stari aerodrom potpuno mijenja svoj lik, rješavamo problem, ne samo saobraćajne povezanosti, već i tretmana atmosferskih voda, tako da će za nekih dvije godine ljudi biti veoma zadovoljni time kako izgleda njihovo naselje, u koje kao što znate, Glavni grad u kontinuitetu ulaže - zaključio je Vuković.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Otvoreni i zatvoreni i olimpijski bazen, teretana, restoran, SPA centar... - Šta će sve imati budući kompleks akvatik centra u Baru

Kompleks akvatik centra u Baru gradiće se na parceli od preko 18.000 kvadrata, imaće olimpijski bazen, pomoćni bazen, otvoreni baze, te kompezacioni i bazen za dezinfekciju nogu. Uz to, planirani su i dodatni sadržaji koji će dodatno obogatiti ponudu nacionalnog akvatik centra, ali i omogućiti organizaciju velikih sportskih događaja u Baru. Podsjetimo, Opština je raspisala tender za izradu idejnog rješenja, nakon što je nedavno od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.