NavMenu

Gotov projekat za prvu biciklističku stazu u Herceg Novom - Raspisivanje tendera do kraja novembra

Izvor: Radio Jadran Petak, 30.10.2020. 11:54
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Dudarev Mikhail/shutterstock.com)Ilustracija
Agencija za izgradnju i razvoj Herceg Novog okončala je izradu i reviziju glavnog projekta za izgradnju biciklističke staze od TC HDL do Sutorine, duge 3 km, a potpisani su i svi neophodni ugovori za realizaciju. Riječ je o segmentu projekta Ćiro II vrijednom 300.000 EUR.

Izgradnjom prve biciklističke staze u Herceg Novom, sa svim pratećim elementima, biciklisti će dobiti mjesto za vježbanje, kao i rekreativci, koji su od pojave epidemije korona virusa, počeli više da koriste bicikl kao prevozno sredstvo, kaže direktor Agencije za izgradnju i razvoj Herceg Novog, Boro Lučić.

- Nadam se da ćemo do kraja novembra raspisati tender za izbor izvođača. Izgradnja poligona za bicikliste Pump track planirana je za kraj sljedeće godine, zato prvo krećemo u izgradnju biciklističke staze. Tu će biti izgrađen i trotoar i rasvjeta od HDL do bivšeg motela Vinogradi. Na taj način povećaćmo sigurnost, učiniti taj potez atraktivnijim. U sklopu toga, biće uređen i dio nekadašnje željezničke pruge u dužini od 1,5 km, do bivše željezničke stanice - precizirao je Lučić.

U planu je i sanacija stare željezničke stanice, koja bi trebalo da bude uređena kao manji muzej, sa lokalom, gdje će biciklisti moći da predahnu i popiju piće.


- Za put od Sutorine kroz Tijesni klanac do Ratiševine raspisan je javni poziv za izbor izvođača, a radovi bi uskoro trebalo da počnu i na uređenju puta između Porobića i Lazarevića, odnosno između Mojdeža i Mokrina. To je put u dužini od oko 2,5 km. Izbetoniraćemo 700-800 m, ostalo će biti nasuto i uređeno. Tako da će praktično od Zelenike biti moguća šetnja i vožnja bicikla dalje kroz Sutorinu, Mojdež, Mokrine do Vrbanja i Adrenalinskog parka - kazao je Lučić.

Projekat Ćiro II ukupne je vrijednosti oko 600.000 EUR i biće finansiran u okviru Drugog poziva Interreg IPA programa prekogranične saradnje Hrvatska - Bosna i Hercegovina - Crna Gora.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Industrija

Početak gradnje glavnog prostrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u Podgorici očekuje se u septembru

Kraj trećeg kvartala, a to je septembar je novi rok za početak gradnje glavnog prostrojenja za prečišćavanje otpadnih voda. Direktor Vodovoda Aleksandar Nišavić kaže da je toku finalizacija glavnog projekta posrtojenja te da očekuju da će do kraja ovog mjeseca biti revidiran. - Nakon što projekat bude revidovan sledeći korak je održavanje javne rasprave i dobijanje dozvole za gradnju od nadležnih institucija. To je nešto što

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.