Izvor: Pobjeda | Četvrtak, 29.10.2020.| 12:01
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Propao i dvanaesti pokušaj prodaje imovine Jadranskog brodogradilišta

(Foto: Paddy Walker/unplash)
Na oglas za prodaju imovine Jadranskog brodogradilišta Bijela, koji je početkom oktobra raspisao stečajni upravnik Žarko Ostojić, nije stigla ni jedna ponuda.

Ovim oglasom cijene su, u odnosu na prethodni poziv, bile umanjenje za 15% za poslovne prostore, odnosno 20% za zemljište. Tako je Ostojić poslovne prostore ukupne površine hiljadu kvadrata sa kancelarijskim namještajem nudio za 955,3 hiljade eura, dok je više katastarskih parcela različitih kvadratura i namjene bilo moguće kupiti pojedinačno i to po cijenama između 49,3 i 805,7 hiljada eura. Kompletna imovina nalazi se u Bijeloj.

Ni prethodne dvije prodaje nijesu izazvale interesovanje, osim što je na pretposljednjoj prodat stan od 36 kvadrata u Herceg Novom.

Stečaj u Jadranskom brodogradilištu otvoren je prije četiri godine zbog šest miliona poreskog duga. Brodogradilište je nastavilo sa radom, kako bi se okončali započeti poslovi, a od prodaje imovine namirili povjerioci. Prema ranijem izvještaju Ostojića, u potpunosti su izmirena potraživanja prvog i drugog isplatnog reda, dok je iz trećeg ostalo nenamireno još 18 odsto.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.