Izvor: eKapija | Četvrtak, 29.10.2020.| 15:50
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Izgradnja Kuće voća u Andrijevici uskoro ulazi u završnu fazu - Uprava javnih radova raspisala tender vrijedan 305.000 EUR

Budući izgled kuće voća u Andrijevici (Foto: Uprava javnih radova)
Izgradnja kuće voća u Andrijevici uskoro bi mogla da uđe u završnu fazu, rečeno je za naš portal iz Uprave javnih radova, koja je nedavno raspisala javni poziv za nastavak izgradnje ovog objekta. Vrijednost nabavke je 305.000 EUR, a tender je za sve ponuđače koji ispune tražene uslove otvoren do 11. novembra 2020. godine.

Govoreći o ovom projektu, iz Uprave za eKapiju ističu da su u toku montažni radovi i finalno razvođenje elektro i termotehničkih instalacija.

Ugovor o izgradnji Kuće voća zaključen je u decembru 2017. godine sa podgoričkim preduzećem Neimar Inženjering, na iznos od 1,332 mil EUR, od čega je do danas potrošeno blizu 600.000 EUR.

- U dosadašnjoj realizaciji projekta završeni su kompletni armirno-betonski radovi na proizvodnom pogonu, administrativno-edukativnom bloku, izložbeno-prodajnom prostoru i pješačkom mostu, montirana je krovna konstrukcija, izgrađeni pregradni zidovi, razvedene instalacije vodovoda i kanalizacije, kao i elektroinstalacije jake i slabe struje na edukativnom bloku - kaže za naš portal Goran Škatarić iz Uprave javnih radova.

Dodaje da je izgradnju objekta pratila potreba za izmjenom revidovanog projekta, jer je Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja zahtijevalo izmjenu tehnologije proizvodnje.

Radovi u toku (Foto: Uprava javnih radova)
- Na dinamiku radova uticao je i neodgovoran odnos izvođača radova prema preuzetim ugovorenim obavezama u pojedinim fazama izgradnje. Sve je to uticalo da vrijeme relizacije bude prolongirano, ali je u ovom momentu najvažnije da radovi imaju kontinuitet, kao i da trenutne aktivnosti obećavaju da će posao uskoro ući u završnu fazu - kaže Škatarić.

Kompleks Kuće voća u Andrijevici nalazi se na mjestu napuštene vojne kasarne, u blizini rijeke Kraštice i Bandovića mosta i u potpunosti je uklopljen u prirodni ambijent. Ukupna površina kompleksa je 1.636,27 m2, a sastoji se od proizvodnog pogona, edukativno-poslovnog bloka, izložbeno-prodajnog prostora, caffe bara i magacinskog prostora.

- Kuća voća će biti nova vrijednost za Andrijevicu, posebno za voćare sa ovog područja, ali i cijelog sjevernog regiona, kroz stvaranje mogućnosti za otkup i preradu. Imajući u vidu njen položaj i sadržaje, pored poljoprivredne, imaće i turističku vrijednost - zaključuje sagovornik eKapije.

D. O.


Fotogalerija
Kuća voća Andrijevica

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.